Impulss nagellak review: zelf gelnagels zetten

impulss nagellak

Als het op mijn nagels aankomt, ben ik liever lui dan moe. Voor gewone nagellak heb ik geen geduld en echt áltijd eindigt het in beschadigingen omdat ik weer ergens tegenaan stoot. Gelnagels zijn voor mij the way to go. Mijn favoriete nagellak op dit moment is de Impulss nagellak in Ivory. Hoe ik zelf de gelnagels zet en de voordelen, lees je hieronder.

Zelf gelnagels zetten: hoe doe je dat?

Allereerst: ik ben geen nagelstyliste (verre van) en merk echt wel een groot verschil tussen zelf mijn nagels doen, of ze door een professional laten zetten. Maar, om de week naar een nagelstyliste is vrij prijzig en gewone nagellak is voor mij niet echt een optie.

Ik heb al heel lang de PinkGellac starterskit waarmee je gemakkelijk thuis je gelnagels zet. Je krijgt een lamp, wat nagellakjes en een uitgebreide instructie. Als ik de Impulss nagellak gebruik, gebruik ik geen base- of topcoat want dat is bij deze nagellakjes niet nodig. Ook dit maakt het allemaal net weer iets makkelijker.

Dit is wat ik stap voor stap doe bij het zetten van mijn eigen gelnagels met een Impulss nagellak:

 1. Bijvijlen zodat ze een mooie vorm krijgen

  Meestal probeer ik ze een beetje rond te maken aan de zijkanten

 2. Nagelriemen naar achteren duwen met een bokje

  Hierdoor krijg je een netter eindresultaat

 3. Nagels ontvetten / schoonmaken

  Ik gebruik hiervoor de cleanser van PinkGellac

 4. Aanbrengen nagellak en onder de lamp laten drogen

  Ik breng meerdere lagen aan die ik elk een minuut laat drogen

 5. Nagels knippen als ze erg lang zijn

  Ik ben te lui om mijn nagels te vijlen en vind het fijn als ze vrij kort zijn

 6. Nagelriemolie aanbrengen

  Ook hiermee ziet het resultaat er netter uit en voorkom je losse velletjes

Tip: koop de PinkGellac Starterskit alleen met minimaal 40% korting. Er zijn regelmatig aanbiedingen, dus het is zonde om de volle klap te betalen.

Impulss nagellak in Ivory

Veruit mijn meestgebruikte gelnagellak, is die van Impulss in de kleur Ivory. Deze ontdekte ik na een tip van een oud-collega van me en sindsdien is dit de enige kleur die ik op mijn nagels aanbreng. Je kunt Impulss gellak kopen bij de Kruidvat. Laatst was er 1+1 gratis, dus ik heb nog een mooie roze erbij gekocht. Deze heb ik nog niet geprobeerd omdat ik niet goed bij mijn tenen kan #pregnancylife. En ik zie dat de Ivory-kleur niet op de Kruidvat-website te verkrijgen is, ik koop de mijne dan ook echt in de winkel.

Resultaat Impulss gellak

Hierboven zie je hoe de kleur eruitziet en hoe goed de nagellak er nog uitziet na bijna twee weken. Ik had de nagellak nog langer kunnen dragen, maar het is op een gegeven moment zo erg uitgegroeid, dat het er niet netjes meer uitziet.

Ik vind de kleur vooral echt super mooi. Het ziet er clean uit en past bij elke outfit. Het is geen wit, maar ook niet te beige en daarmee voor mij echt de perfecte tint.

Voordelen

 • Geen top- of basecoat nodig
 • Hele mooie kleur
 • Blijft super lang zitten
 • Meteen droog door het gebruik van een uv-lamp

Nadelen

 • Omdat het een lichte kleur is, heb je wel minimaal drie lagen nodig voor een goede dekking
 • Je bent al met al wel een uur met je nagels bezig (als je het hele stappenplan doorloopt)

Voor mij wegen de voordelen vele malen zwaarder dan de nadelen. Ik vind een uur met mijn nagels bezig zijn best wel lang, maar je hebt er vervolgens zo lang en veel plezier van, dat je dat zo weer vergeet. Meestal zet ik gewoon een serie aan en maak ik er even een me time momentje van. En omdat je geen base- of topcoat nodig hebt bij deze nagellak, ben je ongeveer net zo lang bezig als wanneer je PinkGellac-nagellakjes gebruikt.

Je hebt dus wel een uv-lamp nodig voor deze nagellak, dat is wel even een investering. Impulss heeft zelf ook zo’n lamp en die is maar €29,95. Ik kan je alleen niet vertellen of die goed is of niet.

Al met al raad ik je zeker aan om eens een kijkje te nemen tussen de nagellakjes van Impulss. Ze hebben volgens mij nog niet super veel kleuren, maar ik hoop dat dit in de toekomst verder wordt ontwikkeld. Het maakt mijn leven in ieder geval een stuk makkelijker omdat je weinig onderhoud hebt en er toch verzorgd uitziet!

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten