Review: Essence Fresh & Fit Foundation

essence fresh and fit foundation

Een foundation die goed zijn werk doet en ook nog eens betaalbaar is? Yes please! In mijn ervaring zijn de foundations van Essence en Catrice lang niet altijd even fijn. Vooral van de kleurselectie schrik ik vaak gewoon. Vijf kleuren is veel bij Essence en Catrice en vaak zijn het dan allemaal lichtere huidskleuren. Toch presteren ze het vaak dan alsnog om de lichtste kleur te donker te maken, waardoor ik bijna nooit een match vind met mijn huidskleur. Ik heb mijn angsten opzij gezet en ben er toch weer voor gegaan. Dit keer de Essence Fresh & Fit Foundation in de kleur 010 Fresh Ivory (€4,99). Benieuwd wat ik ervan vind? Lees verder.

Beloften Essence Fresh & Fit Foundation

De naam van de foundation geeft aan dat je er een gezonde, wakkere uitstraling van krijgt. Op de verpakking spreekt het merk van een ‘Healthy glow’. Ik heb zelf een drogere huid, dus ik word er altijd wel blij van als een foundation mij een glow belooft. Verder staat er op de verpakking dat de foundation 12 uur lang blijft zitten. Na een lange dag moet de foundation dus nog steeds zichtbaar zijn. Er zitten vitaminen in de foundation en cranberry-water. Cranberry helpt tegen het huidverouderingsproces.

Aanbrengen van de foundation

Ik breng eigenlijk al mijn foundations aan met een make-up sponsje. Mijn favoriet op dit moment is het Microfiber-sponsje van Boozyshop. Ik draag bijna nooit een primer, dus bij dit review ook niet. Op onderstaande foto’s zie je mijn huid voor en na de foundation. Ik heb alleen de La Girl concealer onder mijn ogen omdat deze een lichtroze kleur heeft en ik mijn foundation daar om die reden altijd eroverheen aanbreng. Verder geen poeder, geen primer en geen settingspray.

Wauw! Eindelijk een Essence foundation die matcht! De dekking is ook erg goed van de foundation. Een medium dekking want je ziet nog steeds een klein beetje mijn sproeten door de foundation heen. De foundation geeft inderdaad een beetje een glow, maar niet zoveel als dat ik verwacht had. Je voelt de foundation wel zitten, maar ligt niet te zwaar op de huid.

Draagtest Essence Fresh & Fit Foundation

Dan nu de ultieme test: zit de foundation na 12 uur nog steeds mooi op de huid? Ik heb de draagtest op een andere dag gedaan dan de bovenstaande foto’s. De reden was dat ik bovenstaande foto’s later op de dag nam, dus de foundation niet meer 12 uur lang kon proberen.

Nadat ik de foundation aanbracht, heb ik deze afgepoederd met de Maybelline Master Fix Loose Powder. Deze poeder gebruik ik altijd na mijn foundations, dus ook bij de Essence Fresh & Fit Foundation. Mijn Blush en Contour brachten goed aan over de foundation.

Op de linkerfoto zie je dat de foundation na 12 uur niet bepaald Fresh & Fit meer is. Het meest opvallende vind ik de ophoping van de foundation bij mijn neusvleugels. Ziet er niet heel fris uit. Verder zie je de foundation niet meer zitten op een groot deel van mijn gezicht en ook de blush en contour zijn erg vervaagd. Ik kreeg naarmate de foundation langer op mijn gezicht zat wel een mooie glow. De foundation werd niet te vettig.

Mijn oordeel over de Essence Fresh & Fit Foundation

Je hebt nu gezien en gehoord wat ik globaal van de Essence Fresh & Fit Foundation vind, maar ik zet alle punten ook nog even op een rij voor je:

Pluspunten foundation

  • 010 Fresh Ivory is een match met mijn lichte huidskleur;
  • Mooie glow door de dag heen;
  • Goede, medium dekking;
  • Super goedkoop.

Minpunten foundation

  • Erg summiere kleurselectie, niet oké!;
  • Blijft niet 12 uur zitten, eerder 6 uur;
  • Waarschijnlijk niet geschikt voor vettige huid;
  • Hoopt op bij neusvleugels.

Al met al vind ik de Essence Fresh & Fit Foundation voor de prijs een prima foundation. Persoonlijk zou ik doorsparen voor een foundation van bijvoorbeeld Maybelline of l’Oreal vanwege de manier waarop de foundation er na een paar uur uitziet. Er zijn foundations die veel mooier en langer blijven zitten voor een kleine meerprijs. Ik ben wel blij dat ik eindelijk een keer een Essence foundation vond die niet te donker was, maar ik vind het verschrikkelijk dat er alleen foundations zijn voor lichtere huidskleuren. Dat slaat nergens op.

Essence Fresh and Fit Foundation in actie!

Wil je zien hoe ik de Essence Fresh and Fit foundation aanbreng? Dat kan in mijn YouTube-video! De foundation is overigens niet het enige Essence-product dat ik aanbreng, de andere producten zijn namelijk ook allemaal van Essence! 

 

 

Heb jij de Essence Fresh & Fit Foundation al geprobeerd? Laat me weten wat jouw huidstype is en wat je ervan vond in de reacties!

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten