Abonneer op mijn YouTube-kanaal!
Zoek

Wat is de beste mascara voor jou en je portemonnee?

Inhoud

Wat voor fantastische make-up look je ook maakt, zonder mooie wimpers is het niet af. En mooie wimpers krijg je met de juiste mascara. Daarom heb ik 7 budget varianten getest van (op één na) onder de €5,-. Welke als beste mascara uit de test kwam? Dat lees je snel!

Op Instagram vroeg ik mijn volgers welke tips ze hadden voor budget mascara’s. Een paar van de tips had ik wel eens eerder gebruikt en een aantal nog niet. Ik heb ze op een rijtje gezet van mijn minst favoriete, naar de allerbeste mascara.

Maybelline Great Lash Mascara

7. Maybelline Great Lash Mascara

Dit is een echte veteraan. Toen ik tien jaar geleden YouTube-video’s keek, werd deze mascara al gebruikt. Maar zelf had ik deze Maybelline Great Lash mascara eigenlijk nog nooit gebruikt. En om eerlijk te zijn: ik heb weinig gemist.

Maybelline Great Lash Mascara Blackest Black

8,49
Boozyshop.nl
as of 22 juni 2024 23:41

Een mascara die zorgt voor voller ogende wimpers! Met deze mascara heb jij binnen no-time vollere wimpers, zonder klontjes. Door de speciale formule en de speciale borstel is deze mascara heel soepel aan te brengen. Deze mascara is een klassieker uit de collectie van Maybelline, maar nog steeds één van de meest geliefde mascara's.

Als je van jezelf al super lange wimpers hebt en je wil ze alleen donkerder maken, dan is dit misschien wel de juiste mascara voor jou. Zelf vond ik dat ‘ie niks voor mijn wimpers deed en ik zoek toch wel echt volume en lengte.

Oordeel zelf. Ik zie erg weinig verschil tussen de voor- en na-foto.

Mijn cijfer: 5,2

Prijs: €8,99

wet n wild mega length mascara

6. Wet ’n Wild Mega Length Mascara

Ook deze Wet ’n Wild mascara doet gewoon niet zoveel voor mijn wimpers, maar geeft in ieder geval wel meer lengte dan die van Maybelline. Ik heb nog niet eerder een mascara van Wet ’n Wild geprobeerd, daarom koos ik deze voor de test. Misschien zijn er andere mascara’s van Wet ’n Wild die het beter doen, maar deze raad ik in ieder geval niet aan.

Mijn cijfer: 5,9

Prijs: €3,95

Wet n Wild Mega Length Mascara Very Black

5,49
Boozyshop.nl
as of 22 juni 2024 23:41

Tot 80% langer uitziende wimpers. Door de speciale borstel geeft het je wimpers een lift en krijg je een prachtige lash-by-lash effect. Deze mascara geeft je een sexy look en maakt je wimpers voller en langer!

essence i love extreme mascara

5. Essence I Love Extreme Volume Mascara

De Essence I Love Extreme Volume Mascara geeft meer volume dan de mascara’s hiervoor, maar is een kriem om aan te brengen. En dat is niet erg als het resultaat heel goed was, maar ook dat valt tegen. De borstel is erg groot, waardoor ik heel veel van het product op mijn ooglid kreeg.

Mijn cijfer: 6,2

Prijs: €2,89

Essence I Love Extreme Volume Mascara

2,95
Boozyshop.nl
as of 22 juni 2024 23:41

Een mascara die jouw wimpers een diep zwarte kleur en superveel volume geven. Deze mascara bedekt elke individuele wimper met een laagje mascara!

catrice glam and doll mascara

4. Catrice Glam & Doll False Lashes Mascara

Deze mascara herinner ik me als een hele goede, maar tijdens de test viel de Catrice Glam & Doll mascara toch tegen. Het is absoluut geen slechte mascara en geeft meer volume dan die hiervoor, maar het is geen favoriet. Het borsteltje is wel fijn en misschien ben ik er enthousiaster over als ‘ie wat meer uitdroogt. Maar er zijn ook opties (daar ga je zo achterkomen) die top werken zonder dat ze tijd nodig hebben.

Mijn cijfer: 6,5

Prijs: €3,99

Catrice Glam & Doll False Lashes Mascara

4,49
Boozyshop.nl
as of 22 juni 2024 23:41

Een mascara waarmee jij fantastische wimpers creëert. Dankzij de diep zwarte textuur verzorg jij een perfecte wimperlook. Met het gebogen elastomeer borsteltje creëer je het valse wimper effect!

Essence False Lashes Mascara

3. Essence The False Lashes Mascara (Extreme Volume & Curl)

Kijk, nu komen we ergens. Dit is een fijne mascara als je wel volume en lengte wil, maar het niet fijn vindt als je wimpers te dik worden. Je hebt maar één laagje nodig van de Essence The False Lashes mascara en dan ben je klaar. Sterker nog, ik zou niet meerdere lagen aanbrengen, want dan kun je een klonterig effect krijgen.

Mijn cijfer: 7,3

Prijs: €2,89

Essence The False Lashes Mascara Extreme Volume & Curl

2,95
Boozyshop.nl
as of 22 juni 2024 23:41

Een mascara die zorgt voor maximaal volume en gekrulde wimpers, dankzij het handige vezelborsteltje. Je creëert met deze mascara een optimaal vals-wimper-effect.

Essence Lash Princess sculpted volume mascara

2. Essence Lash Princess Sculpted Volume Mascara

Deze is echt mooi en geeft heel veel volume en lengte. De reden dat deze niet genomineerd is tot beste mascara, is puur omdat ik mijn wimpers net iets té dik vind. Ik wil liever nog iets meer separatie, zodat het minder heftig lijkt. Neemt niet weg dat als mijn nummer 1 op is, ik vrolijk verderga met dit pareltje.

Wil je een uitgebreide review lezen van deze mascara? In een eerder blog testte ik de mintgroene variant van de Essence Lash Princess Mascara.

Mijn cijfer: 8,9

Prijs: €2,99

Essence Lash Princess Sculpted Volume Mascara

3,95
Boozyshop.nl
as of 22 juni 2024 23:41

Een mascara die zorgt voor een dramatische volume en gedefinieerde wimpers. Dankzij het speciaal gevormde borsteltje wordt elke wimper individueel gevormd. Met deze mascara kan je zelf de stijl kiezen die bij jou past en zo kun jij een unieke look creëren!

Catrice Eyeconista Mascara

1. Catrice Eyeconista Mascara

Ja hoor! De ‘Beste Budget Mascara’-award gaat naar de Catrice Eyeconista! Deze geeft alles wat je wil: lengte, volume en separatie. Het borsteltje is fijn en kort, waardoor je gemakkelijk bij elke wimper komt. Ik wil een kleine shout-out doen naar Angela van www.thedutchbeautyblog.nl, zij raadde deze mascara aan en heeft zelf ook een heel leuk blog over beauty. Go follow her!

Mijn cijfer: 9,5

Prijs: €4,99

Catrice EYEconista Lash Millionizer Volume Mascara Waterproof

4,95
Boozyshop.nl
as of 22 juni 2024 23:41

Een mascara die absoluut niet aan jouw stash mag ontbreken! Met deze mascara creëer jij prachtige volumineuze, lange, gekrulde en diep zwarte wimpers. Wanneer je deze mascara draagt hoef jij je over je wimpers geen zorgen te maken, omdat deze mascara wel 24 uur blijft zitten!

Dat waren alle 7 budget-mascara’s die ik getest heb. Interessant om te zien dat prijs niet altijd iets zegt over de kwaliteit. En je kunt gemakkelijk zelf één (of meerdere) van mijn aanraders proberen zonder dat je hiervoor hoeft te sparen. De Catrice Eyeconista raad ik in ieder geval aan om een keer te proberen; je zal niet teleurgesteld zijn.

Bedankt voor je aandacht en bedankt voor je aanraders als je deze gestuurd hebt via Instagram. Heb je niet gereageerd op mijn verhaal? Laat in de reacties achter welke budget mascara jouw favoriet is en misschien doe ik in de toekomst een deel twee op dit blog!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten