Wat voor fantastische make-up look je ook maakt, zonder mooie wimpers is het niet af. En mooie wimpers krijg je met de juiste mascara. Daarom heb ik 7 budget varianten getest van (op één na) onder de €5,-. Welke als beste mascara uit de test kwam? Dat lees je snel!

Op Instagram vroeg ik mijn volgers welke tips ze hadden voor budget mascara’s. Een paar van de tips had ik wel eens eerder gebruikt en een aantal nog niet. Ik heb ze op een rijtje gezet van mijn minst favoriete, naar de allerbeste mascara.

Maybelline Great Lash Mascara

7. Maybelline Great Lash Mascara

Dit is een echte veteraan. Toen ik tien jaar geleden YouTube-video’s keek, werd deze mascara al gebruikt. Maar zelf had ik deze Maybelline Great Lash mascara eigenlijk nog nooit gebruikt. En om eerlijk te zijn: ik heb weinig gemist.

Als je van jezelf al super lange wimpers hebt en je wil ze alleen donkerder maken, dan is dit misschien wel de juiste mascara voor jou. Zelf vond ik dat ‘ie niks voor mijn wimpers deed en ik zoek toch wel echt volume en lengte.

Oordeel zelf. Ik zie erg weinig verschil tussen de voor- en na-foto.

Mijn cijfer: 5,2

Prijs: €8,99

wet n wild mega length mascara

6. Wet ‘n Wild Mega Length Mascara

Ook deze Wet ‘n Wild mascara doet gewoon niet zoveel voor mijn wimpers, maar geeft in ieder geval wel meer lengte dan die van Maybelline. Ik heb nog niet eerder een mascara van Wet ‘n Wild geprobeerd, daarom koos ik deze voor de test. Misschien zijn er andere mascara’s van Wet ‘n Wild die het beter doen, maar deze raad ik in ieder geval niet aan.

Mijn cijfer: 5,9

Prijs: €3,95

essence i love extreme mascara

5. Essence I Love Extreme Volume Mascara

De Essence I Love Extreme Volume Mascara geeft meer volume dan de mascara’s hiervoor, maar is een kriem om aan te brengen. En dat is niet erg als het resultaat heel goed was, maar ook dat valt tegen. De borstel is erg groot, waardoor ik heel veel van het product op mijn ooglid kreeg.

Mijn cijfer: 6,2

Prijs: €2,89

catrice glam and doll mascara

4. Catrice Glam & Doll False Lashes Mascara

Deze mascara herinner ik me als een hele goede, maar tijdens de test viel de Catrice Glam & Doll mascara toch tegen. Het is absoluut geen slechte mascara en geeft meer volume dan die hiervoor, maar het is geen favoriet. Het borsteltje is wel fijn en misschien ben ik er enthousiaster over als ‘ie wat meer uitdroogt. Maar er zijn ook opties (daar ga je zo achterkomen) die top werken zonder dat ze tijd nodig hebben.

Mijn cijfer: 6,5

Prijs: €3,99

Essence False Lashes Mascara

3. Essence The False Lashes Mascara (Extreme Volume & Curl)

Kijk, nu komen we ergens. Dit is een fijne mascara als je wel volume en lengte wil, maar het niet fijn vindt als je wimpers te dik worden. Je hebt maar één laagje nodig van de Essence The False Lashes mascara en dan ben je klaar. Sterker nog, ik zou niet meerdere lagen aanbrengen, want dan kun je een klonterig effect krijgen.

Mijn cijfer: 7,3

Prijs: €2,89

Essence Lash Princess sculpted volume mascara

2. Essence Lash Princess Sculpted Volume Mascara

Deze is echt mooi en geeft heel veel volume en lengte. De reden dat deze niet genomineerd is tot beste mascara, is puur omdat ik mijn wimpers net iets té dik vind. Ik wil liever nog iets meer separatie, zodat het minder heftig lijkt. Neemt niet weg dat als mijn nummer 1 op is, ik vrolijk verderga met dit pareltje.

Wil je een uitgebreide review lezen van deze mascara? In een eerder blog testte ik de mintgroene variant van de Essence Lash Princess Mascara.

Mijn cijfer: 8,9

Prijs: €2,99

Catrice Eyeconista Mascara

1. Catrice Eyeconista Mascara

Ja hoor! De ‘Beste Budget Mascara’-award gaat naar de Catrice Eyeconista! Deze geeft alles wat je wil: lengte, volume en separatie. Het borsteltje is fijn en kort, waardoor je gemakkelijk bij elke wimper komt. Ik wil een kleine shout-out doen naar Angela van www.thedutchbeautyblog.nl, zij raadde deze mascara aan en heeft zelf ook een heel leuk blog over beauty. Go follow her!

Mijn cijfer: 9,5

Prijs: €4,99

Dat waren alle 7 budget-mascara’s die ik getest heb. Interessant om te zien dat prijs niet altijd iets zegt over de kwaliteit. En je kunt gemakkelijk zelf één (of meerdere) van mijn aanraders proberen zonder dat je hiervoor hoeft te sparen. De Catrice Eyeconista raad ik in ieder geval aan om een keer te proberen; je zal niet teleurgesteld zijn.

Bedankt voor je aandacht en bedankt voor je aanraders als je deze gestuurd hebt via Instagram. Heb je niet gereageerd op mijn verhaal? Laat in de reacties achter welke budget mascara jouw favoriet is en misschien doe ik in de toekomst een deel twee op dit blog!

2 Comments

  1. Zus 26 oktober 2020 at 14:02 - Reply

    Die ga ik halen dus!!

    • Emie Budde 26 oktober 2020 at 14:13 - Reply

      Je gaat er geen spijt van krijgen! :-)

Leave A Comment