Abonneer op mijn YouTube-kanaal!
Zoek
bondi sands ultra dark

Bondi Sands Ultra Dark: mijn zelfbruin-routine

Inhoud

Als rasechte huismuts, ben ik niet iemand die snel een kleurtje krijgt in de zomer. Ik kan best bruin worden, maar ik kom gewoon niet veel in de zon. Daarom ben ik een groot fan van zelfbruiners. Want met een lekker kleurtje voel ik met toch net iets fijner. De zelfbruiner die ik op dit moment graag gebruik is de Bondi Sands Ultra Dark Foam. Waarom en hoe ik deze zelfbruiner gebruik, leg ik je uit.

De Bondi Sands Ultra Dark Tanning Foam

Ik heb nog geen ander merk zelfbruiner gehad dan Bondi Sands. Ik begon met de Bondi Sands Light Foam, stapte toen over naar de Bondi Sands One Hour Express Foam en nu dus de Bondi Sands Ultra Dark Tanning Foam. De reden hiervoor is dat de laatste mij de meest diepe kleur geeft en het langst blijft zitten. Alle Bondi Sands zelfbruiners zijn wat mij betreft qua kleur erg mooi en natuurlijk. Het lijkt net alsof ik een zonnebankje heb gepakt of op vakantie ben geweest. En doordat de zelfbruiners een mousse zijn, brengt het gemakkelijk aan.

Het resultaat van de Bondi Sands Ultra Dark Foam

Hieronder zie je voor- en nafoto’s van de zelfbruiner. Ik vind het een heel groot verschil, want ik ben niet langer wit, maar toch ziet het er wel natuurlijk uit. Het komt zelden voor dat het iemand uit zichzelf opvalt. Soms als ik zeg dat ik zelfbruiner draag, krijg ik de reactie: “Oh ja! Nu je het zegt.”

Zelfbruiner aanbrengen

Zelfbruiner aanbrengen is een kunst op zich, dat heb ik door de tijd heen wel geleerd. Maar daarom deel ik graag mijn tips met je!

1. Scrub, scrub, scrub!

Voordat je zelfbruiner aanbrengt is het echt belangrijk dat je jezelf goed scrubt. Je wil alle losse huidcellen zoveel mogelijk verwijderen, zodat de kleur egaal wordt. Maar: zorg er wel voor dat je een scrub gebruikt waar geen of weinig olie inzit. Anders brengt de zelfbruiner lastig aan en krijg je een vlekkerig resultaat. Je kunt ook een scrubhandschoen gebruiken als je helemaal geen product aan wilt brengen.

2. Breng alleen op deze plekken lotion aan

Normaal gesproken vind je het misschien heerlijk om na het douchen jezelf meteen in te smeren met een lekkere lotion. Die stap kun je beter overslaan voordat je zelfbruiner aanbrengt. Maar breng de lotion wel aan op droge plekken zodat ze zelfbruiner hier niet te donker wordt. Denk aan je knieën, handen, ellebogen en voeten.

Pas nadat de zelfbruiner afgespoeld is, kun je jezelf weer helemaal insmeren met lotion. Sterker nog, dat zorgt ervoor dat de zelfbruiner beter blijft zitten.

3. Gebruik een speciale tanning-mit

Dit is een handschoen waarmee je de zelfbruiner gemakkelijk aanbrengt. Echt, investeer hierin want het is zoveel makkelijker en het resultaat zoveel mooier. Bondi Sands verkoopt zelf een tanning-mit, deze gebruik ik en bevalt erg goed. Maar je kunt de mits ook van een ander merk kopen uiteraard.

4. Maak lange bewegingen

Door lange bewegingen te maken, krijg je minder snel ophopingen van de zelfbruiner. Je ziet door de zogenaamde ‘guide colour’ van Bondi Sands (en vast ook bij andere zelfbruiners) precies waar je het product hebt aangebracht.

5. Werk in etappes

Door in etappes te werken weet je precies welke plekken je hebt gehad en hoeveel van de Bondi Sands foam je ongeveer nodig hebt. Ik doe meestal bijvoorbeeld: 1. schenen + knieën + bovenbenen in lange stroken en dan wat overblijft op mijn voeten. 2. Buik, borsten en hals in lange bewegingen en het restje op mijn gezicht. 3. armen in lange bewegingen en de restjes op mijn handen. 4. Rug en billen in lange bewegingen (dan kijk ik mijn vriend vaak even lief aan ;-)).

6. Laat je niet afschrikken door de kleur

Als je eenmaal de Bondi Sands Ultra Dark Foam hebt aangebracht, kan het er eng uitzien. Maar wat je ziet is die guide colour waar ik het eerder over had. Die is niet exact hetzelfde als de daadwerkelijke kleur, maar dient meer als hulp voor waar je de zelfbruiner al hebt aangebracht of niet. Als je eenmaal de guide colour afspoelt, zie je dat de kleur minder heftig is. En nadat je de gedoucht hebt, zal de kleur zich de uren daarna nog iets verder ontwikkelen.

7. Laat de zelfbruiner lang genoeg zitten

Als het even kan, zorg ik ervoor dat ik slaap met de zelfbruiner op. Dit doe ik eigenlijk alleen als ik weet dat mijn beddengoed toch in de was moet, omdat de zelfbruiner wel een geur achterlaat. En, als je lichte lakens hebt, dan kan de kleur van de guide colour afgeven. Don’t worry, deze krijg je er wel weer uit in de was, maar ik doe meestal wel een lange pyjamabroek en shirt met lange mouwen aan ’s nachts om dat te voorkomen. Soms laat ik de zelfbruiner overdag intrekken, ik probeer dan wel minimaal vijf uur aan te houden zodat de kleur echt goed ontwikkelt en lang blijft zitten.

8. Wees zacht voor je huid

Als de guide colour eenmaal is afgespoeld, wil je natuurlijk dat het kleurtje zo lang mogelijk blijft zitten. Wees daarom voorzichtig met het afdrogen en scrub je huid niet. Dit zorgt er allemaal voor dat de kleur eerder wegslijt. Wat je nu juist wel het beste kunt doen, is je huid goed soepel houden met lotion. Daardoor laten je huidcellen minder gauw los en blijft de kleur dus beter zitten.

9. Zelfbruiner verwijderen

Op een gegeven moment begint de kleur te vervagen, dit gebeurt bij de Bondi Sands Ultra Dark Tanning Foam vrij geleidelijk, maar toch blijf je altijd wel zitten met wat plekjes. Ik neem meestal een lang bad en scrub mezelf daarna grondig om die laatste restjes te verwijderen, maar je kunt ook de Bondi Sands Self Tan Eraser aanschaffen. Hier heb ik geen ervaring mee, maar deze zou de zelfbruiner gemakkelijk van de huid moeten verwijderen.

Dit waren mijn tips voor het aanbrengen van zelfbruiner en mijn ervaring met de Bondi Sands Ultra Dark Tanning Foam. Ik vind het een ideaal product voor als ik graag iets bruiner wil worden zonder dat ik onder de zonnebank of in de zon hoef te liggen. Het vraagt misschien wat handigheid, maar dat had ik in ieder geval snel in de vingers. En nu we grotendeels in quarantaine zitten, is het een ideaal moment om het maar gewoon te proberen – niemand die het hoeft te zien als het mislukt :-p. Maar zonder gekheid, deze zelfbruiner is vrij foolproof, dus het kan haast niet misgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten