Abonneer op mijn YouTube-kanaal!
Zoek
curly girl producten

CG Methode: producten en mijn ervaringen

Inhoud

Mijn tweede blog over de Curly Girl Methode, ook wel CG Methode in het kort. Deze keer ga ik het hebben over mijn ervaring en de Curly Girl producten die ik gebruik. Heb je mijn eerste blog gemist? Hierin leg ik uit wat de Curly Girl Methode is en hoe het werkt. Lees verder als je wil weten hoe ik mijn krullen tot leven bracht met Curly Girl producten, inclusief voor- en nafoto’s.

Achtergrondinformatie CG Methode

Allereerst is het goed om te weten dat ik mijn haar al zo’n tien jaar voornamelijk steil draag. Vroeger met de stijltang en tegenwoordig gebruik ik de – wat meer haarvriendelijke – Dyson Airwrap. Mijn krullen en ik zijn geen vriendinnen. Ik wist nooit goed hoe ik mijn haar moest stylen met krullen en welke producten het meest geschikt waren. Een paar maanden geleden deed ik een vraagsticker op mijn Instagram waarin ik vroeg om aanraders voor krullen. De meeste antwoorden waren: de Curly Girl Methode! Na uitvoerig onderzoek besloot ik om zelf aan de slag te gaan.

Curly Girl producten

Nadat ik me verdiept had in de CG Methode, was het tijd om de producten aan te schaffen. Zoals ik in mijn vorige blog ook vertelde, besloot ik om maar gewoon wat te kopen (niet de beste methode). Na iets meer dan een maand, ziet de buit er als volgt uit:

In het begin gebruikte ik bijna alleen maar de producten voor hydratatie. Gewoon, omdat ik zelf had bedacht dat die producten wel goed voor mijn haar zouden zijn. Toen sprak ik met iemand van Haarspullen.nl en die vertelde mij dat mijn geblondeerde, poreuze haar juist eerder proteïne nodig heeft. Bij het blonderen strip je min of meer alle proteïne eruit. Daarom switchte ik naar de Design Essentials Natural Shampoo (Almond & Avocado) en de Essentials Natural Leave-in Conditioner (Almond & Avocado). Ik merkte namelijk dat de producten die ik tot dusver gebruikte, niet voor het gewenste effect zorgden (zie foto hieronder).

Kreeg ik meer krullen? Ja hoor, zeker meer dan na mijn final wash (zie onderaan het blog). Maar mijn haar was ook ontzettend pluizig en voelde vies aan. En de krullen waren niet zo gedefinieerd als ik wilde.

Dus ik besloot mijn Curly Girl routine helemaal om te gooien en (onder andere) de eerdergenoemde producten te gebruiken.

Mijn Curly Girl routine

Dus hoe ziet de routine die wél voor mij werkt eruit? Dat ga ik je uitleggen. Mijn haartype is:

Krultype: 2B/2C

Porositeit: hoog

Elasticiteit: laag

Haardikte: medium

Voor mijn final wash gebruikte ik de Dr. Organic Charcoal Shampoo. Mijn huidige routine ziet er verder als volgt uit:

Stap 1: shampoo

Als eerst gebruik ik dus de Essentials Natural Shampoo (Almond & Avocado). Deze shampoo reinigt je haar op milde wijze, waardoor je natuurlijke oliën nog wel in je haar blijven zitten. Erg belangrijk als je geen droog, pluizig haar wilt.

Stap 2: (Deep) conditioner

Ik was mijn haar zo’n twee keer per week. Ik wissel dan om, de ene keer gebruik ik een gewone conditioner: hiervoor gebruik ik de Dr. Organic Moroccan Argan Oil Conditioner. De andere keer gebruik ik een masker. In het begin gebruikte ik zelfs elke keer een masker, omdat mijn haar echt heel droog was. Mijn favoriete masker is de Garnier Loving Blends Gember Boost. Ik gebruik niet én conditioner én deep conditioner, omdat ik het idee heb dat mijn haar daar te zwaar van wordt en de krullen dan niet goed vormen.

Terwijl ik het masker uitspoel, kam ik voorzichtig mijn haar met mijn Tangle Teezer. Ik begin onderaan en werk naar boven zodat ik mijn haar het minst beschadig.

Stap 3: leave-in conditioner

Voor leave-in conditioner gebruik ik de Essentials Natural Leave-in Conditioner (Almond & Avocado). De hoeveelheid is ongeveer vergelijkbaar met een 50 cent muntstuk. Niet te veel, want ook dan wordt mijn haar weer te zwaar. Ik breng het aan op zeiknat haar, niet uitgewrongen, maar puur even uitgelekt en dan meteen erin. Met zogenaamde ‘praying hands’ (je handen heen en weer wrijven met je haar ertussen) verdeel ik het product. Meestal kam ik dan weer mijn haar, zodat het goed naar voren hangt.

Stap 4: stylingsproduct

Ik gebruik als stylingsproduct mousse. Als je net als ik krultype 2 hebt, dan is mousse vaak minder zwaar dan gel. Ik vind de bouclème gel trouwens ook wel erg fijn, maar het geeft niet zo’n mooi resultaat als mousse. De mousse die ik gebruik is van Syoss. Ik kneed dit in mijn haar.

Stap 5: drogen

Voordat ik mijn haar aan de lucht laat drogen, gebruik ik eerst een microvezeldoek waarmee ik echt maar een paar keer voorzichtig en heel losjes scrunch. Dit is meer om echt dat natte eruit te krijgen. Dan laat ik het aan de lucht drogen totdat het niet meer nat is, maar meer heel vochtig. Raak je haar niet aan in die tussentijd, daarvan krijg je meer pluis. Vervolgens pak ik mijn CHI föhn met diffuser-opzetstuk en droog ik het op de laagste stand. Ik houd mijn hoofd ondersteboven en af en toe zwiep ik mijn haar opzij (naar beide kanten). Let er goed op dat je ook echt die kruin meepakt, zodat je aan de achterkant ook krul hebt.

Stap 6: olie

Mijn haar is nu eenmaal droog van het stijlen en bleken. Dus nadat ik het geföhnd heb, doe ik er een héél klein beetje Aunt Jackie’s Flaxseed Oil in. Hier wil je echt voorzichtig mee zijn, want anders wordt je haar snel vettig. Ik doe het alleen in de puntjes en als ik vrijwel niks meer op mijn handen heb, strijk ik het over de rest van mijn haar.

Het resultaat van mijn Curly Girl routine

Nieuwsgierig naar het resultaat van mijn Curly Girl Routine? In de foto’s hieronder zie je dag 1 dat ik met de CG Methode begon, en op de foto erna zie je mijn haar nu na iets meer dan een maand. De juiste Curly Girl producten maken echt een enorm verschil.

Ik weet niet precies wat de reden is dat ik blijkbaar alle foto’s met krullen het niet zo nodig vind om make-up op te doen, maar oh well!

Je ziet in ieder geval heel duidelijk verschil. Niet alleen in vergelijking met de eerste dag, maar ook in vergelijking met de producten die ik eerst gebruikte. Daarom is het super belangrijk om goed producten te testen. Ik kreeg soms zelf namelijk het idee dat je eerst twee jaar lang aan de Curly Girl Methode moet doen, voordat je resultaat ziet. Maar even tussen jou en mij, tussen deze foto’s door stijlde ik mijn haar gewoon hoor. Wel met de Dyson Airwrap, die minder schadelijk is dan bijvoorbeeld een stijltang, maar toch. Ik gebruik wel echt alleen nog maar Curly Girl producten, omdat ik zelfs bij steil haar het idee heb dat mijn haar er veel gezonder uitziet.

Ben ik nu bekeerd tot de Curly Girl Movement?

Nee hoor! Althans, ik ben niet iemand die zegt: “Je moet áltijd de CG Methode volgen als je mooie krullen wilt!”. Joh, als jij je haar wil stijlen: you do you. Ik ga mijn haar echt niet ineens heel vaak krullend dragen, maar ik vind het wel fijn dat ik nu weet hoe ik het moet stylen als ik het krullend draag. Ik houd van steil haar: het is makkelijk, het zit vrijwel altijd goed en ik voel me er comfortabeler bij.

Denk ik dat ik nog meer uit mijn krullen haal als ik het helemaal niet meer stijl en bleek? Ja, natuurlijk. Omdat mijn haar dan minder beschadigd is en dus de krul ook. Ik denk dat ik zelfs wel richting krultype 3 zou kunnen als ik echt cold turkey ging. Maar daar heb ik (nu) geen zin in en de krullen uit de laatste foto’s volstaan voor mij prima.

Maak jij gebruik van de CG Methode? Waarom wel/niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten