Abonneer op mijn YouTube-kanaal!
Zoek
e.l.f. mint melt cooling primer

E.l.f. Mint Melt Cooling Primer review: is de hype terecht?

Inhoud

Ze zeggen dat de E.l.f. Mint Melt Cooling Primer een dupe is voor de Milk Cosmetics Hydro Grip Primer. Mocht je niet zo bekend zijn in het hele YouTube-/influencer/beauty-wereld; de Milk primer is zeg maar dé primer. Ik heb zelf die befaamde primer nog niet eerder gebruikt, maar kan je daarom een objectieve review geven van de E.l.f. Mint Melt primer.

Wat belooft de E.l.f. Mint Melt Cooling Primer?

Naast dat de Elf Mint Melt primer verkoelend moet zijn, zou het ook een soort lijm zijn tussen je huid en je make-up waardoor je make-up beter blijft zitten. Verder zou de primer een vanille-munt geurtje hebben en hydrateren. Je koopt de E.l.f. Mint Melt Cooling Primer voor €9,00 bij de Douglas.

Mijn review van de Elf Mint Melt Primer

Toen ik de primer voor het eerst probeerde, was het eerste wat mij opviel de geur. Vanille ruik ik echt niet, de munt zeker wel. Om heel eerlijk te zijn voelde het een beetje alsof ik van die gel-tandpasta op mijn gezicht aan het smeren was. En dat heb ik nog steeds wel, maar ik weet nu dat de geur ook snel weer wegtrekt. Als je van de geur van munt houdt, ga je dit fantastisch vinden. Zelf vind ik het iets te veel van het goede.

elf mint melt primer

Toen ik de E.l.f. Mint Melt Cooling Primer uitsmeerde op mijn gezicht, kreeg ik direct een glow en kort na het aanbrengen voelde mijn huid inderdaad plakkerig aan. Voor mij was deze sensatie nieuw, omdat ik normaal gesproken pore filling primers gebruik die meer siliconeachtig aanvoelen, zoals de E.l.f. Poreless Putty Primer (aanrader!). Daarna bracht ik mijn make-up aan. Doordat de primer zo plakkerig was, kreeg ik automatisch het gevoel dat dat mijn make-up minder mooi zou aanbrengen en zou ophopen, maar dat is niet zo. Het brengt echt heel mooi aan en ik had verder totaal geen last van de primer.

Ik merkte aan het einde van de dag echt dat mijn make-up veel beter bleef zitten. Normaal heb ik best wel snel dat de make-up rond mijn neus en kin wat vervaagd, maar nu had ik dat echt bijna niet. En ook mijn blush en contour zag je nog, wat meestal ook niet meer zo is aan het einde van de dag. ’s Avonds bij het verwijderen van mijn make-up was ik verbaasd over hoeveel ik nog van mijn gezicht haalde, ik had meer watjes nodig dan normaal.

Wel moet ik zeggen dat ik de Elf Mint Melt primer niet per se hydraterend zou noemen. Ja, je hebt een enorme glow als je de primer net aanbrengt, maar mijn make-up eroverheen werd niet per se meer glowy. Dat vind ik prima, want anders gebruik ik wel een glowy foundation, maar als je op zoek bent naar een primer die je basis meer glans geeft, dan is dit niet wat je zoekt. En ik merkte ook niet echt dat mijn huid meer gehydrateerd voelde als ik mijn make-up verwijderd had.

Yay of nay?

Ik ga toch mee hoor, in die hype. De geur daar gelaten, is dit gewoon echt een mega goede primer. Je make-up blijft beter absoluut beter zitten en dat heb ik nog niet in deze mate bij een andere primer gevonden. En voor de prijs hoef je het ook niet te laten!

Wil je meer reviews lezen? Dat kan, check ze op mijn review-pagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten