Abonneer op mijn YouTube-kanaal!
Search
Essence skin lovin

Essence Skin Lovin’ poeder en concealer – review

Inhoud

Er is een nieuwe collectie van Essence: de Skin Lovin’ Sensitive producten zijn gericht op – je raadt het al – de gevoelige huid. Ik heb de concealer en de poeder getest voor je. Benieuwd wat ik ervan vind? Scroll vooral verder.

Essence Skin Lovin’ Sensitive collectie

Met de producten uit deze collectie combineert Essence huidverzorging met make-up. Ik koos er zelf voor om de concealer en de poeder te proberen. Daarnaast is er ook nog een primer beschikbaar.

Zelf heb ik wel een licht-gevoelige huid. Als ik onder de douche vandaan kom of dagcrème aanbreng, wordt mijn huid al snel wat rood. Maar mijn huid kan daarentegen best wel goed tegen verschillende huidverzorging. Ik heb niet snel een allergische reactie bijvoorbeeld.

Essence Skin Lovin’ concealer

Zoals altijd is de kleurselectie bij Essence om te janken. Er zijn welgeteld drie kleuren beschikbaar, waarvan de meest donkere ‘medium’ is. Ik heb gelukkig een kleur kunnen vinden die bij mijn huidskleur past, 010 Light, maar dat is uitzonderlijk als er maar drie kleuren beschikbaar zijn.

De concealer is erg dun van structuur, waardoor je niet zo’n dikke, cakey laag op je huid krijgt. Doordat de concealer zo dun is, blend deze gemakkelijk in met je huid. Als je van een natuurlijk effect houdt, dan is de Essence Skin’ Lovin Concealer dus zeker wat voor jou. Qua dekking viel het me eigenlijk ook niets tegen. Ik had verwacht dat het door de structuur niet zo dekkend zou zijn, maar mijn wallen werden goed weggewerkt. Oneffenheden worden aanzienlijk minder zichtbaar, maar je ziet het nog wel een beetje. Ik vind dat niet zo erg en houd juist wel van een wat natuurlijker effect, maar ik kan me voorstellen dat als je veel acné hebt, je iets met meer dekking zoekt. Dan kan ik overigens de Essence Camouflage+ concealer aanraden, die heeft een hele hoge dekking.

De prijs van de concealer is €2,89. Erg goed te betalen dus.

Essence Skin Lovin’ poeder

De Essence Skin Lovin’ poeder belooft matterend te zijn en een blurry effect te geven. De kleur is transparant. Dat verwacht je niet als je naar de poeder kijkt, want de kleur is wat meer beige. Meestal zijn transparante poeders wit. Ik heb – voor zover mogelijk – gekeken of er toch kleur afkwam, maar dat leek in eerste instantie niet zo te zijn.

De poeder is inderdaad erg matterend. Ik denk dat als je een wat meer vettige huid hebt, je erg blij wordt van de poeder. Zelf is het voor mij iets té mat voor mijn drogere huid. Ik denk daarom dat ik de poeder eerder zal gebruiken als het bijvoorbeeld warmer wordt. Verder is het echt een prima poeder. Poriën lijken inderdaad iets minder zichtbaar en lijntjes worden niet geaccentueerd. Je huid lijkt erg natuurlijk, maar dus wel echt mat.

De prijs van de Essence Skin Lovin’ poeder is €3,59.

Eindoordeel

De producten van de Essence Skin Lovin’ collectie zijn echt wel goed! Vooral de concealer ga ik nog veel vaker gebruiken, want ik vind het natuurlijke effect erg mooi en het bedekt goed. De poeder sla ik voor nu nog even over, maar komt van het zomer zeker van pas. De primer heb ik dus nog niet getest, mocht ik die ook besluiten te kopen, dan laat ik hier weten wat ik ervan vind. Naar welk product ben jij het meest nieuwsgierig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten