Abonneer op mijn YouTube-kanaal!
Zoek
Flower Beauty make-up

Flower Beauty Light Illusion Foundation en Concealer – Review

Inhoud

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” border_style=”solid” flex_column_spacing=”0px” type=”legacy”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”true” min_height=”” hover_type=”none” link=”” first=”true”][fusion_text]

Flower Beauty is in Nederland! Al jaren hoor ik over het merk van Drew Barrymore, dus inmiddels is mijn nieuwsgierigheid behoorlijk gegroeid. Vooral de Flower Beauty Light Illussion Foundation en Concealer spraken mij meteen aan. Ik zou zeker ook andere producten van het merk willen proberen, want de blushes zagen er bijvoorbeeld ook prachtig uit. Maar voor nu eerst de foundation en concealer. Lees wat ik ervan vind in dit blog.

Flower Beauty Foundation en Concealer

Kleurselectie en beweringen

Flower Beauty is exclusief bij de Kruidvat verkrijgbaar. De kleurselectie is, helaas zoals wel vaker bij de Kruidvat, best karig. Het zijn voornamelijk lichte kleuren, met één medium kleur en één donkere. Dat slaat natuurlijk nergens op en is zeer kwalijk. Van de concealer is überhaupt geen donkere kleur en maar één medium kleur. Het merk zelf heeft 15 foundationkleuren, wat ook niet veel is. Ik hoop dat kleurenselectie van zowel het merk zelf als bij de Kruidvat uitgebreid wordt, want je moet wel een erg specifieke huidskleur hebben om een goede match te vinden.

De foundation en concealer beloven een mooie glans en een skin like effect. De dekking van de foundation zou medium moeten zijn en heeft een SPF van 18. De concealer daarentegen belooft full coverage te zijn en zou donkere kringen in een handomdraai moeten verbergen.


Flower Beauty Light Illusion Foundation

Review Flower Beauty Light Illusion Foundation

De foundation heb ik in de kleur ‘Porcelain L1’, omdat deze mij één van de lichtste leek. De verpakking ziet er super fancy uit en voelt luxe aan. De prijs van de foundation is €14,99. Niet goedkoop, maar ook niet per se heel duur, beetje vergelijkbaar met bijvoorbeeld l’Oréal Paris. Hieronder zie je een voor- en nafoto.

Ik moet zeggen dat mijn huid er de laatste tijd best goed uitziet, maar je ziet alsnog wel echt verschil. Ik zou inderdaad zeggen dat de dekking van de foundation medium is. Mijn wallen zijn nog wel zichtbaar, maar alle plekjes en sproetjes zijn bedekt. De Flower Beauty Light Illusion Foundation geeft zoals de naam suggereert een mooie glans. De kleur is voor mij een goede match, misschien een tikkeltje donker, maar dat is nauwelijks zichtbaar.

Zelf zou ik de foundation niet zonder poeder dragen, dan vind ik ‘m echt te glanzend. En ik denk dat als je een vettige huid hebt, je deze foundation misschien zelfs wilt overslaan. Of je moet het niet erg vinden dat je huid glanst of een goed matterende poeder gebruiken.


Flower Beauty Light Illusion Concealer

Flower Beauty Light Illusion Concealer

De concealer wilde ik ook in de lichtste kleur (L1) kopen, maar deze leek erg roze, dus toen besloot ik om voor L2 te gaan. Ook de concealer zit in een mooie, luxe uitziende verpakking. Er zit een spons aan de applicator, wat ik zelf altijd wel prettig vind. Ik bracht de concealer na de foundation aan en vervolgens ook de rest van mijn make-up:

Mijn wallen zijn goed bedekt door de concealer, dus die bewering is zeker terecht. De Light Illusion Concealer geeft net als de foundation een mooie glans. De kleur was wel net wat donkerder dan ik normaal zou hebben bi mijn concealer, maar gelukkig matcht het nog wel goed. Ik heb de concealer ook zonder de foundation gedragen en ook toen kreeg ik een natuurlijk effect, terwijl mijn wallen veel minder zichtbaar waren.

Op de foto met al mijn make-up heb ik ook poeder gebruikt, zodat de foundation en concealer wat minder glansden. Zelf vind ik dat een stuk natuurlijker en mooier staan en door de dag heen kreeg ik dan wel weer een klein beetje glans, maar niet zo erg dat mijn huid vettig leek.

Draagtest

Ik heb de Light Illusion foundation en concealer van Flower Beauty nu meerdere keren hele dagen gedragen en ik moet zeggen dat ze erg goed op hun plek blijven. Na 12 uur dragen zitten mijn foundation en concealer, maar ook mijn blush en bronzer nog erg goed. Alleen rond mijn neus vervaagt het een beetje, maar dat gebeurt eigenlijk altijd wel. Ik denk dat mijn poeder (Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder) wel ook bijdraagt aan de draagtijd, maar ik gebruik bij al mijn foundations poeder, dus ook bij deze.

Aanrader?

Ik ben heel erg te spreken over de Flower Beauty Light Illusion Foundation en Concealer. Ik vind het jammer dat de kleurselectie zo beperkt is en hoop dat hier snel verandering in komt, maar de producten zelf werken erg goed. De prijs is misschien iets hoger dan dat je soms van de Kruidvat gewend bent – en ik weet niet in hoeverre dit merk meegaat in acties in de toekomst – maar de kwaliteit maakt het voor mij de prijs wel waard.

Als ik moest kiezen zou ik denk ik wel eerder de foundation aanraden, omdat deze gewoon echt heel mooi is. Vooral nu in de winter met een droge huid, zorgt de foundation er toch voor dat je een prachtige glow hebt.

Heb jij al producten van Flower Beauty geprobeerd? En zo ja, welke en wat vond je ervan? Laat het weten in de reacties, wie weet test ik die dan ook!

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ type=”1_1″ align_self=”auto” content_layout=”column” align_content=”flex-start” content_wrap=”wrap” spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_display=”normal,sticky” class=”” id=”” order_medium=”0″ order_small=”0″ hover_type=”none” border_color=”” border_style=”solid” box_shadow=”no” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” background_type=”single” gradient_start_position=”0″ gradient_end_position=”100″ gradient_type=”linear” radial_direction=”center center” linear_angle=”180″ background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” background_blend_mode=”none” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” filter_type=”regular” filter_hue=”0″ filter_saturation=”100″ filter_brightness=”100″ filter_contrast=”100″ filter_invert=”0″ filter_sepia=”0″ filter_opacity=”100″ filter_blur=”0″ filter_hue_hover=”0″ filter_saturation_hover=”100″ filter_brightness_hover=”100″ filter_contrast_hover=”100″ filter_invert_hover=”0″ filter_sepia_hover=”0″ filter_opacity_hover=”100″ filter_blur_hover=”0″ first=”true” last=”true” border_position=”all” element_content=””][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

2 reacties

  1. ik ben benieuwd of je iets vergelijkbaars hebt gevonden. ik was erg tevreden over de foundation en hij dekte zonder masker te worden mijn pigmentvlekken. helaas verkoopt kruidvat het niet meer en kan het merk nergens anders vinden.

    1. Hee Sonja, ah wat jammer dat Kruidvat ‘m niet meer verkoopt! Ik vind zelf de Catrice True Skin het dichtst in de buurt komen van deze foundation. Zeker het proberen waard, helemaal vanwege de prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten