Abonneer op mijn YouTube-kanaal!
Zoek
haarverzorging

Haarverzorging voor droog en gebleekt haar

Inhoud

Vanaf dat ik ongeveer een tiener was tot niet al te lang geleden, ben ik erg slecht geweest wat betreft haarverzorging. Bleken, verven, steilen… Allemaal dingen waar je haar niet per se blij van wordt. Van nature heb ik donkerbruin, semi-krullend haar en het is eigenlijk altijd wel vrij droog geweest. Nu ben ik blond en draag ik het het liefst steil. Dat vraagt om de juiste haarverzorgingsroutine. Die heb ik gevonden en deel ik graag met jullie.

De beste kapperszaak van Zwolle

Nu met het hele Corona-gebeuren, knijp ik nog even extra in mijn handjes met mijn kapster, Leonie van Hairlab! Zwolle. Zij heeft in januari baby-highlights bij mij gezet, waardoor mijn donkere uitgroei meer overloopt in het blonde en het geen harde lijn is. Ik woon bijna zeven jaar in Zwolle en tot een half jaar geleden kon ik maar geen goede kapper vinden. De meeste zaken waar je wat meer betaalt voor de kwaliteit, hebben kappers in dienst die uit de hoogte doen of je producten aansmeren. Bij Hairlab! werken nuchtere, vriendelijke vrouwen die echt naar je luisteren. Leonie weet soms beter wat ik wil, dan ikzelf. Iets wat ik nog niet eerder bij een kapper heb meegemaakt.

En Hairlab! is op dit moment een aantal uren per week geopend zodat je uitgroeikitjes, cadeaubonnen en producten kunt halen. Daar heb ik gebruik van gemaakt want mijn (paarse) shampoo en conditioner waren op. In dit blog neem ik met je door welke producten ik gebruik voor mijn haarverzorging en hoe ze mijn haar hebben veranderd.

shampoo droog haar
Shampoo – Mediceuticals Saturate Shampoo

Als ik zeg dat ze meedenken bij Hairlab!, dan meen ik dat. Ik gaf namelijk bij Leonie aan dat mijn haar erg droog en pluizig is. Zij vertelde toen dat dit heel goed zou kunnen komen doordat ik niet meer de hormonen binnenkrijg van de pil. De shampoo van Mediceuticals is speciaal voor vrouwen gemaakt en houdt rekening met je hormoonhuishouding. Zelf heb ik nooit bedacht dat het stoppen met de pil en de pil zelf, invloed konden hebben op mijn haar. Maar ik merk echt verschil! De shampoo maakt je haar niet te droog, maar houdt het gehydrateerd. Helemaal met krullen is dat heel fijn, want mijn haar voelt minder droog en pluizig.

 

conditioner droog haarConditioner – Mediceuticals Hydrating Therapy

Ook de conditioner heb ik van Mediceuticals op aanraden van mijn kapster. De combinatie van de shampoo en conditioner zorgt ervoor dat mijn haar meer glanst en dat vooral de uiteinden minder droog lijken. Voor mij was het verschil erg groot en voelde het na de eerste wasbeurt al alsof ik mijn haar had laten knippen, zo gezond.

Conditioner laat ik meestal iets van vijf minuten in mijn haar trekken voordat ik het uitspoel.

 

masker blond haarZilver Conditioner – Alter Ego Arganikare Silver Maintain Conditioner

Als je geblondeerd haar hebt, wordt het vaak op een gegeven moment wat gelig. Bij mij gebeurt dit heel snel, maar omdat mijn haar ook droog is, gebruik ik het liefst niet te vaak paarse shampoos. Ik merk namelijk dat paarse shampoos mijn haar heel erg uitdrogen. Mijn kapster raadde mij dit product aan: een zilver conditioner.

Als ik deze conditioner gebruik (ongeveer één keer per week), dan doe ik dat als volgt:

  1. Mijn haar wassen met shampoo
  2. Al het water uit mijn haar knijpen en deppen met een handdoek
  3. Handschoentjes aan (heel belangrijk als je geen blauwe nagels wil)
  4. De zilver conditioner plukje voor plukje door mijn haar verdelen
  5. 20 minuten lang chillen met het masker in mijn haar
  6. Uitspoelen
  7. Conditionen met de Mediceuticals Conditioner

Mijn haar is van best wel geel, naar een mooie, koelere tint gegaan zonder dat mijn haar heel erg uitgedroogd is.

Before en after foto’s haarverzorging

Om je te laten zien wat de impact is van deze producten op mijn haar, heb ik voor- en nafoto’s gemaakt.

Qua kleur kun je zien dat mijn haar echt wel een stuk koeler is geworden. Maar je ziet ook een enorm verschil in mijn punten. Mijn natuurlijk haar ziet er veel verzorgder en glanzender uit en bij mijn gesteilde haar zien de punten er veel minder dood uit.

Mocht je mijn haarverzorging ook willen proberen, dan raad ik je zeker aan om de producten bij Hairlab! Zwolle aan te schaffen. Niet alleen steun je daarmee een ondernemer in deze turbulente situatie, maar je krijgt ook waardevol advies. Of koop een cadeaubon zodat je ze nu steunt. Dan kun je hopelijk over niet al te lange tijd, naar – als je het mij vraagt – de beste kapsalon in Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten