Abonneer op mijn YouTube-kanaal!
Zoek
herfstdecoratie tips

Voeg sfeer toe aan je inrichting: mijn herfstdecoratie tips!

Inhoud

Ik houd van gezelligheid in huis. De hele zomer kijk ik al uit naar het moment dat ik weer lekker onder een dekentje met een kop warme chocomelk ’s avonds mijn serie kijk. En wat ik ook leuk vind, is om mijn huis knusser in te richten. Ik ga meestal niet all-out met de herfstdecoratie, maar voeg hier en daar wat meer warmte/donkerheid toe zodat het heerlijk sfeervol wordt. Hoe ik dat doe, lees je in dit blog.

foto decoratie

1. Decoraties aan de muur

Ik vind decoratie aan de muur, en dan vooral schilderijen, vaak een enorm verschil maken. Een poster van een ananas geeft een meer zomers gevoel en een poster van een regenachtige dag in Parijs een meer herfstig gevoel bijvoorbeeld.

Via Studentendrukwerk.nl mocht ik een afbeelding laten drukken op aluminium. Zelf had ik daar nog niet eerder van gehoord, maar ik zag de afbeeldingen op internet en vond het een heel mooi resultaat geven. Daarom besloot ik op een koude, herfstachtige dag een foto van mijn stad (Zwolle) te maken toen de zon net onderging. Vervolgens kon ik deze via de editor op de site uploaden en bestellen. Een paar dagen later had ik de foto in huis.

Doordat het op aluminium gedrukt is, krijgt het een heel speciaal effect als er licht op komt en het maakt de foto nog net iets donkerder en unieker.

kussens herfst

2. Kussens in warme tinten

Kussentjes zijn echt mijn ding. Het liefst gooi ik de hele bank en het hele bed vol, maar daar heeft een zekere man in mijn huis een andere mening over. De kussentjes die ik heb, verwissel ik met warmere kleuren als ik meer herfstdecoratie in huis wil. Dit is een hele snelle manier om echt die herfstsfeer in huis te krijgen. Je hoeft niet helemaal nieuwe kussentjes te kopen, maar kunt ook andere hoezen doen om de kussentjes die je al hebt.

geurkaarzen

3. (Geur)kaarsen

Niets zo fijn als ’s avonds gezellig de kaarsjes aansteken en dat je dan verblijd wordt met een warme geur. Ik houd sowieso van de meer warme, zware geuren, maar in de zomer steek je toch minder snel kaarsjes aan. Ik haal mijn geurkaarsen meestal van H&M Home, Jumbo of de Primark.

kleedje

4. Overal kleedjes en dekentjes

Ken je die nep-schapenbontjesLove them. Ik gooi ze op alles wat ik er saai uit vindt zien, een kale poef, een kapotte mand, of op een kale plek op de vloer. Het brengt meteen gezelligheid in je inrichting.

Daarnaast zit ik nu het kouder is praktisch 24/7 onder een dekentje (één van de weinige voordelen aan thuiswerken voor mij). Ik heb dan ook een leuke verzameling opgebouwd en ik gebruik ze vrijwel allemaal. Mijn favoriet voor als ik het écht koud heb, is mijn elektrische dekentje. Maar als het op herfstdecoratie aankomt, vind ik het gezellig om een dekentje op de bank, op bed en in een mand te leggen.

verlichting

5. Verlichting

Verlichting doet echt zoveel voor de sfeer in huis. Een geniale uitvinding die ik via mijn zus ontdekte, is een dimbaar peertje voor je lamp van Philips. En dan niet zo één waar je ook fancy dimschakelaars voor moet hebben, maar eentje die gewoon op normale schakelaars werkt. Hoe? Door een aantal keer te klikken. Als je één keer de schakelaar indrukt, gaat de lamp gewoon aan, als je meerdere keren drukt gaat de lamp steeds feller (en na de meeste felle stand begin je weer bij de minst felle). Er zijn drie standen waar je uit kunt kiezen en nu met die donkere dagen vind ik het heerlijk om de lamp op de laagste stand te hebben.

Dit zijn voor mij de herfstdecoratie tips waarmee ik een gezellige herfstsfeer in huis creëer. Wat zijn jouw ultieme decoratietips? Laat ze weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten