Abonneer op mijn YouTube-kanaal!
Zoek
huidverzorging

Huidverzorging voor een droge huid – Skincare Routine

Inhoud

Huidverzorging is iets wat ik steeds belangrijker vind. Als tiener denk je er nog niet over na en als begin twintiger maak ik me niet per se druk om rimpels, maar ben ik me wel steeds meer bewust dat voorzorgsmaatregelen geen overbodige luxe zijn. Naast het voeden van mijn huid vind ik reiniging minstens zo belangrijk. Slapen met make-up is voor mij echt een no-go. Of ik nu een wijntje (of meerdere wijntjes) te veel heb gehad of kapot ben na een lange dag, mijn make-up haal ik er altijd af. Jaren geleden sliep ik nog wel eens met make-up op en dan werd ik direct gestraft met een enorme pukkel en rode, geïrriteerde ogen. In dit blog laat ik je zien welke stappen ik neem als het op huidverzorging aankomt; mijn ‘Skincare Routine’. Inclusief video, dus scroll snel naar beneden.

Video huidverzorging

Muziek: bensound.com

Stap 1: Simple make-up remover doekjes

Deze doekjes gebruik ik sinds dat ze in Nederland verkrijgbaar waren een paar jaar geleden. Veel make-up-doekjes bezorgen mij geïrriteerde of zelfs ontstoken ogen, daarom ben ik erg blij met de Simple make-up doekjes. Zelfs van micellair water van Garnier werden mijn ogen gevoelig. Dat is ook de reden dat ik niet snel switch van make-up-verwijderaar (oké behalve in mijn Goodiebox-review dan). De Simple make-up-doekjes verwijderen je make-up gemakkelijk en zijn dus zeer geschikt voor de gevoelige ogen/huid. Deze stap sla ik vrijwel nooit over in mijn skincare routine en is voor mij essentieel voor goede huidverzorging. Foundation en dergelijk wat op je gezicht achterblijft, verstopt je poriën en zorgt voor pukkels. Moet je gewoon niet willen. Dus, wees streng voor jezelf en haal elke avond je make-up eraf!


Stap 2: Simple Facial Wash & Vanity Planet Ultimate Skin Spa

De Vanity Planet Ultimate Skin Spa heb ik gekocht naar aanleiding van een influencer voordat het woord een wereldwijd begrip werd. Ik denk dat ik de tool zo’n 5 jaar geleden kocht. Je kent misschien de Clarasonic wel; dit is de goedkopere variant. Het helpt met het exfoliëren van de huid, wat dode huidcellen verwijdert. Ik gebruik de Vanity Planet Ultimate Skin Spa alleen als ik echt mijn huid goed wil verzorgen. Om heel eerlijk te zijn is dat misschien zo’n één keer per week. De Simple Facial Wash gebruik ik daarentegen wel vaker. Als ik foundation draag dan heb ik het idee dat alleen een make-up-doekje mijn huid niet schoon genoeg maakt. Ik neem dan wat van de Simple Facial Wash op mijn hand en masseer mijn gezicht zodat vrijwel alle foundation van mijn huid is. Ook dit product van Simple irriteert mijn huid en ogen niet en houdt mijn huid zacht en soepel.


Simple micellar cleansing water

Stap 3: Simple Micellar Cleansing Water

Dit product gebruik ik als toner nadat ik mijn huid gereinigd heb met de Simple Facial Wash. De allerlaatste restjes make-up haal ik met een wattenschijfje en deze “toner” van mijn gezicht. Het is een toner die niet mijn huid uitdroogt en mijn gezicht fris laat aanvoelen. Ik heb ook de Clinique Clarifying Lotion, maar die gebruik ik echt alleen als mijn huid er slecht aan toe is qua acné. De Clinique toner is namelijk best agressief en laat mijn huid wat droger aanvoelen. De Simple Micellar Cleansing Water gebruik ik ook ’s ochtends voordat ik mijn dagcrème aanbreng. ’s Nachts krijg je allerlei bacteriën op je gezicht, dus deze wil je er ’s ochtends afhalen voordat je producten aanbrengt. Bovendien voelt het lekker fris, wat soms in de ’s ochtends geen overbodige luxe is.


Embryolisse lait creme concentre

Stap 4: Embryolisse Lait-Crême Concentré

Zo, da’s een hele mond vol hè? Maar het klinkt wel fancy: Embryolisse Lait-Crême Concentré. Dit is een dagcrème die op een gegeven moment elke YouTuber had. Niet zonder reden, het schijnt namelijk dat veel visagisten ook fan zijn van deze dagcrème. Het is dan ook een ontzettend fijn product. Ik heb een erg droge huid, maar ik houd niet van die dagcrèmes waar je zo’n “natte” huid aan overhoudt. De Embryolisse Lait-Crême Concentré is een dagcrème die snel in je huid trekt en je huid als fluweel laat aanvoelen. Het is de ideale dagcrème om onder je foundation te dragen. Je hoeft niet bang te zijn dat je foundation van je gezicht afglijdt, maar je huid is wel heerlijk gehydrateerd. Ik gebruik de crème ook vaak als nachtcrème omdat ik simpelweg nog geen fijner alternatief voor mijn huidverzorging gevonden heb.

Et voilá (om lekker in de Franse sferen te blijven): je kent nu mijn diepste geheimen op het gebied van huidverzorging. Nu moet ik heel eerlijk bekennen dat ik van mezelf geen slechte huid heb, maar ik merk wel echt verschil wanneer ik deze routine wel of niet doe. Als ik mijn huidverzorging serieus neem, dan ben ik ook eerder geneigd om de foundation achterwege te laten en alleen poeder te dragen omdat mijn huid vaak egaler is. Heb jij huidverzorgingsgeheimen die je met anderen wil delen? Laat ze weten in de reacties!

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten