Abonneer op mijn YouTube-kanaal!
Zoek
Kylie Skin Review

Kylie Skin Review: is de hype terecht of niet?

Inhoud

Ze is een veelbesproken vrouw: Kylie Jenner. Of je nu van haar houdt of niet, ze heeft wel een enorm make-up-imperium opgezet. En ze heeft ook haar eigen skincare-lijn die je sinds kort bij de Douglas kunt bestellen. Voor rond de €30,- per product kun jij jouw eigen ‘Kylie Skin’-producten ontvangen. De producten waar je huid drastisch van opknapt, als je de reviews op Kylie Jenners verhalen moet geloven. Maar of dit echt zo is, lees je in mijn blog.

Omdat ik de producten ontzettend duur vond, besloot ik twee producten te kiezen waar ik het meest benieuwd naar was en die ik normaal gesproken ook gebruik. Zo kan ik ze goed vergelijken met hoe mijn huid er bij mijn reguliere huidverzorging-routine uitziet vs. na het gebruik van Kylie Skin. Ik heb de producten een maand lang getest.

Kylie Skin Foaming Face Wash review

De Kylie Skin Foaming Face wash is een gezichtsreiniger. Het zou je make-up eraf moeten halen en je huid reinigen.

Aan een klein pompje heb je genoeg bij dit product, want de face wash schuimt heel erg. Er zit een lichte geur aan, maar helemaal niet overheersend. Als je klaar bent met het reinigen, dan houd je een stralende huid over. Bij mij voelde mijn huid wel een klein beetje trekkerig aan, maar dat heb ik bij vrijwel alle gezichtsreinigers. Ik merkte weinig verschil met betrekking tot de onderhuidse buitjes die ik heb op mijn huid en acné. De bultjes op mijn voorhoofd werden wel minder, maar niet sneller dan normaal.

De Kylie Skin Foaming Face Wash zou de droge huid gevoed moeten houden en de vettige huid juist minder vettig moeten maken. Ik moet zeggen dat mijn huid niet extreem droog voelt na het gebruik van de Face Wash, maar ook niet echt gehydrateerd. Het geeft meer het gevoel alsof je huid “gestript” is van alle oliën, wat ik niet erg vind bij een Face Wash, maar ik kan mee voorstellen dat het misleidend is dat je huid gevoed zou worden erdoor. Ik geloof dus ook wel dat als je een vettige huid hebt, de Face Wash er zeker voor zorgt dat deze na gebruik minder vettig wordt.

De Face Wash haalt je make-up er wel af, maar ik gebruik het liever als reiniger nadat ik mijn make-up er met een olie afhaal. Ik vind de Face Wash iets te “stroef” om mijn make-up eraf te halen en ben bang dat ik wimpers eruit trek.

Is de Kylie Skin Foaming Face Wash een goede gezichtsreiniger? Ja. Is het het geld waard? Nee, wat mij betreft niet. Ik vind mijn Simple gezichtsreiniger minstens zo fijn als deze en daar betaal je heel veel minder voor. De gezichtsreiniger van Kylie Skin voelt niet zo luxueus als dat je voor de prijs zou verwachten. Ik ga de face wash nog gebruiken, maar koop deze hierna niet opnieuw.

Prijs: €29,99

Kylie Skin Walnut Face Scrub review

Dit is volgens mij nogal een controversieel product omdat walnoot je huid erg zou beschadigen. Daar weet ik het fijne niet van af, maar ik kan je in ieder geval wel mijn review geven over de Kylie Skin gezichtsscrub.

De scrub heeft een erg fijne textuur, de korreltjes zijn qua grote vergelijkbaar met zacht zand. De scrub verwijdert dode huidcellen en laat je huid stralen. Ook bij de face scrub merkte ik weinig verschil met betrekking tot mijn acné. Eigenlijk merkte ik überhaupt weinig verschil in vergelijking met mijn huid voor het gebruik van de scrub.

Tja, I hate to break it to you, maar ook dit is geen product waar ik lyrisch over ben. Los van de prijs, is het gewoon niet een heel bijzonder product. Dan vind ik mijn Garnier gezichtsscrub honderd keer fijner, met die scrub heb ik ook het idee dat mijn poriën naderhand minder zichtbaar zijn en met die van Kylie Skin niet.

Prijs: €27,99

Voor en na foto’s

Oké even een mega-disclaimer: die roodheden op mijn voorhoofd bij de voorfoto heb ik zelf veroorzaakt door aan van die onderhuidse bultjes te krabben (iets met stressgewoontes). Dat zijn eigenlijk gewoon wondjes die sowieso hersteld zouden zijn na een week, daar hebben de Kylie Skin producten niet per se aan bijgedragen.

Je ziet ook dat mijn acné niet minder is geworden na het gebruik van de Kylie Skin producten. Nu wordt dit niet per se geclaimd over de producten, maar de reviews laten je geloven alsof je huidproblemen verleden tijd zijn. Dat is zeker niet zo.

Eindconclusie over Kylie Skin

Ik denk dat dit niet als een verrassing komt, maar ik ben niet enthousiast over de Kylie Skin producten die ik geprobeerd heb. Ik denk dat er heel veel andere, betere producten zijn voor een soortgelijke of zelfs lagere prijs. De face wash is prima, maar gewoon niet baanbrekend. De scrub wordt door anderen sterk afgeraden omdat het je huid kan beschadigen en naar mijn mening doet de scrub weinig voor je huid.

Ik ga verder in mijn jacht naar de perfecte huidverzorgingsroutine en ik laat de Kylie Skin producten voor nu links liggen. Heb jij nog huidproducten die ik móet reviewen? Laat het vooral weten in de reacties en wie weet zie je ze terug in een volgend blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten