Abonneer op mijn YouTube-kanaal!
Search
make up kwasten schoonmaken

Make-up kwasten schoonmaken: makkelijk en snel

Inhoud

Make-up kwasten schoonmaken, niet mijn favoriete bezigheid. Maar het moet gebeuren! Niet alleen zodat je oogschaduw-kwasten weer één kleur aanbrengen in plaats van een mengelmoes van verschillende oogschaduwen die je de afgelopen week gebruikte, maar ook omdat het hygiënisch is. Laten we daarom van dit ‘moetje’ een ‘makkie’ maken zodat je netjes (minstens) elke week je kwasten schoonmaakt!

Make-up kwasten grondig schoonmaken

Ik heb al veel verschillende manieren geprobeerd om mijn kwasten schoon te maken. Een dure kwastenreiniger van MAC bijvoorbeeld, maar ook huis-, tuin- en keukenmiddeltjes. Gelukkig kan ik jou – en je portemonnee – blij maken, want de beste manier voor mij is op dit moment good old afwasmiddel gemixt met olijfolie.

Het maakt bij mij niet veel uit welk merk afwasmiddel of olijfolie ik gebruik. Op dit moment gebruik ik huismerk olijfolie van de Jumbo en eveneens huismerk afwasmiddel (citroen) van de Jumbo. Ik vind de geur van citroen wel erg lekker fris moet ik zeggen, dus als je dat ook wil, raad ik zeker een afwasmiddel met een lekker luchtje aan.

Zo ga je te werk:

Mix in een kommetje ongeveer één eetlepel olijfolie en twee eetlepels afwasmiddel (afhankelijk van hoeveel kwasten je hebt en hoe vies ze zijn). Dip de kwasten er telkens kort in en verdeel het product in de haren van de kwast. Houd de kwast vervolgens onder de kraan en draai de haartjes rond in je handpalm (of zo’n fancy kwasten-reinig-matje) totdat deze schoon zijn. Herhaal indien nodig.

Het resultaat:

Ik krijg met deze methode kwasten schoon die felrode oogschaduw of enorme hoeveelheden foundation te verduren hebben gehad. Soms is het nu eenmaal zo dat een kleur in een kwast is getrokken, dan kun je schrobben wat je wil, maar blijft de vlek erin zitten. Maar uiteindelijk gaat het erom dat je kwasten weer lekker fris en bacterievrij zijn.

Voor:

Na:

Zoals je ziet zijn de kwasten weer helemaal schoon, zelfs bij hele donkere kleuren make-up.

Make-up kwasten tussendoor schoonmaken

Ik begrijp dat je soms tussendoor ff snel je kwasten wil opfrissen zonder het ritueel van hiervoor helemaal te doorlopen (hoewel het echt niet veel werk is). Meestal gebruik ik daarvoor wél de MAC-reiniger om dan één kwast bijvoorbeeld even schoon te maken. Dan hoef ik maar een mini drupje ervan te gebruiken op de kwast en is deze enigszins schoon. Maar de MAC reiniger werkt minder goed als je je kwasten echt grondig wil reinigen.

Een ander, handig product dat ik gebruik als ik twee verschillende oogschaduw-kleuren op één kwast wil aanbrengen, is een soort sponsje waarin je ze even ronddraait. Ik gebruik er zelf één van Boozyshops huismerk, maar volgens mij hebben ze die niet meer. Op de website staat wel één van W7 die volgens mij exact hetzelfde werkt en goede reviews heeft, dus die zou je ook kunnen proberen. Let er wel op dat dit wat betreft hygiëne echt niet voldoende is. Ik spoel het sponsje dat er inzit dan ook regelmatig even goed uit.

Je hebt nu geen excuus meer om je kwasten niet te reinigen, dus is het alweer een tijdje geleden: aan de slag jij! ;-) Het hoeft niet lang te duren en je kwasten ruiken weer heerlijk fris. Heb jij nog tips voor het reinigen van je kwasten? Laat ze hieronder weten!

Oh, en zoek je ook nog naar manieren om je make-up sponsjes te reinigen? Lees daarover meer in een ander blog van mij:

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten