Abonneer op mijn YouTube-kanaal!
Search
make up sponsje

Zo maak je jouw make-up sponsje weer helemaal schoon!

Inhoud

Een make-up sponsje is een must-have voor elke beauty liefhebber, maar het kan ook een bron van bacteriën zijn. Hieronder vind je vier methoden om jouw sponsje weer squeeky clean te krijgen. Vergeet niet dat het belangrijk is om jouw sponsje regelmatig schoon te maken om acne te voorkomen.

Methode 1: Gebruik groene zeep

Groene zeep is naar mijn mening de meest grondige manier om jouw sponsje weer schoon te krijgen. Het enige wat je nodig hebt is ongeveer een theelepel groene zeep op je sponsje te gieten en vervolgens houd je de make-up spons onder de kraan terwijl je erin blijft knijpen. Herhaal dit indien nodig. Je sponsje ruikt naderhand ook nog eens heerlijk fris. Ongeveer één keer in de twee weken is prima en tussendoor zou ik methode 3 toepassen.

Methode 2: olijfolie en afwasmiddel

Mix twee eetlepels olijfolie met twee eetlepels afwasmiddel en doordrenk het make-up sponsje volledig in dit goedje. Houd het sponsje vervolgens al knijpend net zo lang onder de kraan totdat het water helder is. Mocht je een erg vies sponsje hebben, dan kun je de stappen herhalen. Deze methode is minder grondig dan groene zeep, maar het werkt wel. Gebruik tussendoor methode 3 om de levensduur van jouw make-up sponsje te verlengen.

Methode 3: babyshampoo

Dit is de meest zachte methode voor jouw make-up sponsje. Daarom raad ik je ook aan om deze methode minimaal elke week, maar het liefst om de dag toe te passen. Zo weerhoud je de opbouw van bacteriën en blijft je make-up sponsje lekker fris.

Gebruik ongeveer een eetlepel babyshampoo en houd het sponsje al knijpend onder de stromende kraan. Bij een sponsje dat erg vies is, werkt deze methode minder goed. Naderhand heb je nog steeds wat vlekken, maar het sponsje ruikt wél fris.Methode 4: in de wasmachine ermee!

Als je geen tijd hebt om je sponsjes met de hand schoon te maken, kun je ze in de wasmachine stoppen. Op een spoelprogramma met een klein beetje wasmiddel. Ze komen er dan allemaal helemaal schoon uit. Ik raad je wel aan om ze even in een kussensloop of waszakje te doen, dat scheelt altijd :-). Doe dit echter niet te vaak omdat het de levensduur van je make-up spons kan verkorten.

Wil je ook gelijk je kwasten een schoonmaakbeurt geven? Lees mijn tips daarover in het blog over kwasten schoonmaken!

Met deze vier methodes blijft jouw make-up sponsje heerlijk fris en voorkom je bacteriën en dus acne. Heb jij nog een goede methode om jouw sponsje schoon te houden? Deel ze in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten