make up sponsje

How to: make-up sponsje schoonmaken

Ik kan niet meer zonder: het make-up sponsje. Op dit moment gebruik ik het microfiber sponsje van Boozyshop; deze is erg fijn én goedkoop (€4,95). Andere sponsjes die ik fijn vind zijn de Real Techniques Miracle Complexion Sponge en natuurlijk de OG Beauty Blender. Deze sponsjes zijn heel fijn, maar tegelijkertijd kunnen ze een bron van bacteriën vormen. Vieze sponsjes zijn onhygiënisch en veroorzaken soms zelfs pukkels. Daarom leg ik je uit hoe jij jouw sponsje weer squeeky clean krijgt!

Methode 1: groene zeep

Mijn favoriete methode is met groene zeep. Niet alleen is dit naar mijn mening de meest grondige manier om jouw make-up sponsje schoon te krijgen, maar je sponsje ruikt naderhand ook nog eens heerlijk fris. Groene zeep staat waarschijnlijk al in je keukenkastje en anders kun je het voor weinig geld kopen bij de supermarkt. Het enige wat je hoeft te doen is ongeveer een theelepel groene zeep op je sponsje te gieten en vervolgens houd je het make-up sponsje al knijpend onder de kraan. Herhaal dit indien nodig.

Kanttekening: hoewel groene zeep een erg goede manier is om jouw make-up sponsje schoon te krijgen, raad ik je aan om het niet té vaak te doen. Ongeveer één keer in de twee weken is prima en tussendoor zou ik methode 3 toepassen. Groene zeep is lekker grondig, maar daardoor slijt je make-up sponsje wel sneller.

Hieronder zie je het resultaat van de groene-zeep-methode.

 

Methode 2: olijfolie en afwasmiddel

Niet per se mijn favoriete methode, maar het werkt wel. Mix twee eetlepels olijfolie met twee eetlepels afwasmiddel en doordrenk het make-up sponsje in dit goedje. Houd het sponsje vervolgens al knijpend net zo lang onder de kraan totdat het water helder is. Mocht je een erg vies sponsje hebben, dan kun je de stappen herhalen.

De reden dat ik voor de eerste methode kies is voornamelijk omdat groene zeep gewoon net wat frisser ruikt dan de olijfolie en afwasmiddel combinatie. Bovendien maakt de olijfolie het sponsje erg glad, waardoor ‘ie regelmatig uit je handen glipt. Maar mocht je geen groene zeep hebben, dan krijg je met deze methode in ieder geval wel hetzelfde schone resultaat.

Ook bij deze methode raad ik vanwege het afwasmiddel om dit niet al te vaak te doen (ook ongeveer één keer in de twee weken). Gebruik tussendoor methode 3 om de levensduur van jouw make-up sponsje te verlengen.

Methode 3: babyshampoo

Dit is de meest zachte methode voor jouw make-up sponsje. Daarom raad ik je ook aan om deze methode minimaal elke week, maar het liefst om de dag toe te passen. Zo weerhoud je de opbouw van bacteriën en blijft je make-up sponsje lekker fris.

Gebruik ongeveer een eetlepel babyshampoo en houd het sponsje al knijpend onder de stromende kraan. Bij een sponsje dat erg vies is, werkt deze methode minder goed. Naderhand heb je nog steeds wat vlekken, maar het sponsje ruikt wél fris.

Methode 4: in de wasmachine ermee!

Deze methode zet ik bewust onderaan omdat ik van mening ben dat je dit niet té vaak wil doen. Het is by far de gemakkelijkste manier om je make-up spons schoon te krijgen, maar kan de levensduur van je make-up spons wel verkorten. Soms als ik geen zin heb om mijn sponsjes met de hand schoon te maken, gooi ik ze in de  wasmachine. Op een spoelprogramma met een klein beetje wasmiddel. Ze komen er dan allemaal helemaal schoon uit. Ik raad je bij deze methode wel aan om ze even in een kussensloop of waszakje te doen, dat scheelt altijd :-). 

Wil je ook gelijk je kwasten een schoonmaakbeurt geven? Lees mijn tips daarover in het blog over kwasten schoonmaken!

Met deze vier methodes blijft jouw make-up sponsje heerlijk fris en voorkom je bacteriën en dus acne. Heb jij nog een goede methode om jouw sponsje schoon te houden? Deel ze in de reacties!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest