Mascha Planner vs. Structuurjunkie Planner Light

structuurjunkie planner light

Ben jij ook zo’n chaoot die afspraken vergeet en geen overzicht houdt? Join the team! Ik ben altijd op zoek naar de beste planner voor mezelf. Iets wat simpel is, want voor een bullet journal ben ik te perfectionistisch. Dan zit ik eerst uren te tekenen en flikker ik het hele ding het liefst in de prullenbak zodra ik een klein foutje maak. In dit blog neem ik de Mascha Planner (€20) en de Structuurjunkie Planner Light (€19,99) met je door.

mascha planner en structuurjunkie planner

Zowel Mascha als Cynthia begonnen ooit als beautyguru’s. Mascha ken je misschien als Beautygloss en Cynthia als MissLipgloss. Dat zij met hun drukke YouTube-/influencerbestaan een goede planning nodig hebben, geloof ik meteen. Toch zie je aan hun planners dat ze wel op een andere manier plannen en organiseren. Welke planner het beste bij jou past, bepaal je natuurlijk zelf. Ik geef je van elke planner de voor- en nadelen en mijn persoonlijke voorkeur. Aan de hand daarvan kun jij bepalen welke planner het beste bij jou (en je levensstijl) past.

Overeenkomsten tussen de planners

Beide planners hebben een fijne grootte. Ze zijn net iets groter dan een A5’je. Ik vind zelf dit formaat erg fijn; iets groter dan veel standaard agenda’s. Ook hebben ze allebei papieren bladzijdes, voor mij ook een groot voordeel. Niets verschrikkelijker dan dat je moet wachten totdat de inkt van je pen is opgedroogd bij van die gladde bladzijdes. Het papier is lekker dik, dus je hoeft niet bang te zijn dat de inkt doorschijnt.

Of je deze planners nu in januari, juni of december koopt, het maakt niet uit want je vult zelf de data in. Dat maakt de planners voor iedereen geschikt: of je nu een student of scholier bent die een agenda zoekt voor het nieuwe schooljaar, een agenda wil kopen omdat het jaar bijna om is of gewoon zin hebt in een nieuwe agenda.

Ik vind het heerlijk dat je bij beide planners niet te veel poespas hebt. Als ik de chaos in mijn hoofd in een planner kwijt wil, moet deze wel overzichtelijk zijn. Sommige planners of agenda’s bieden zoveel “handigheidjes” dat ik niet meer weet waar ik wat heb neergezet. Niet bevordelijk voor mijn overzicht.

Beide planners vind ik niet heel “groot handschrift”-vriendelijk. Ik houd ervan om best wel groot te schrijven, maar ik merk dat ik echt mijn best moet doen om erg klein te schrijven in de planners. Helemaal bij de Structuurjunkie Planner Light staan de regels best dicht op elkaar.

Zowel de Mascha Planner als de Structuurjunkie Planner Light komt met een extra notitieboekje, wat natuurlijk nooit weg is.

Verschillen tussen de planners

Dat het uiterlijk van de planners verschilt, hoef ik denk ik niet uit te leggen. Mijn voorkeur gaat uit naar de vormgeving van de Structuurjunkie Planner. Ik heb de business-variatie van de Mascha Planner, maar dat was vooral omdat ik die in ieder geval mooier vond dan de normale Mascha Planners.

Bij de Structuurjunkie Planner Light zijn de dagen ingedeeld in uren, bij de Mascha Planner krijg je drie vakken die je zelf indeelt. Persoonlijk vind ik de Mascha Planner daardoor fijner werken. Ik gebruik de bovenste twee blokken voor mijn ’to-do’s’ en het onderste blok voor afspraken. Ik gebruik een planner meer om overzicht te bewaren over de taken die ik heb voor mijn werk en privé, dan voor afspraken. Voor mijn afspraken gebruik ik namelijk de Outlook-agenda op mijn werk en Google Agenda privé.

Ik kan me wel voorstellen dat je als bijvoorbeeld zzp’er meer gecharmeerd bent van de Structuurjunkie Planner Light. Dan is het misschien fijn dat je al je afspraken op papier hebt en weet waar je aan toe bent. En ook als student of scholier zie ik wel waarom je veel aan de Structuurjunkie Planner hebt, aangezien je daar je lestijden makkelijker in kunt zetten.

De Mascha Planner komt met stickers waar onder andere de maanden opstaan. Best handig als je geen zin hebt om alle maanden zelf op te schrijven. De kleuren van de stickers van ik dan weer niet heel erg “business-like”, maar dat is persoonlijke smaak.

Voordelen Mascha Planner:

 • Handig als je veel to-do’s hebt i.p.v. afspraken;
 • Weinig poespas;
 • Papieren bladzijdes;
 • Je vult zelf de data in (niet tijdsgebonden);
 • Fijne grootte;
 • Gratis notitieboekje;
 • Stevige kaft.

Nadelen Mascha Planner:

 • Geen touwtje o.i.d. waardoor je telkens zelf moet opzoeken waar je bent gebleven;
 • Design is – vind ik – niet erg oogstrelend;
 • Ringband geeft soms struggles.

Voordelen Structuurjunkie Planner Light

 • Ziet er mooi uit qua design;
 • Weinig poespas;
 • Stevige kaft;
 • Handig als je een planner zoekt voor je afspraken;
 • Gratis notitieboekje;
 • Fijne grootte;
 • Papieren bladzijdes.

Nadelen Structuurjunkie Planner Light

 • Regels staan erg dicht op elkaar;
 • Door de kaft valt de planner snel dicht.

Eindoordeel

Hoewel ik liever de Structuurjunkie Planner Light op mijn bureau zie liggen qua uiterlijk, vind ik de Mascha Planner toch praktischer. Ik maak graag gebruik van de ABC-methode om mijn taken in te plannen en daar is de Mascha Planner handiger voor. Betekent niet dat ik de Structuurjunkie Planner niet fijn vindt, maar de planner is op dit moment voor mij minder geschikt.

Heb jij een planner van Cynthia of Mascha? Laat het weten in de reacties en waarom je jouw planner wel of niet fijn vindt!

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten