Abonneer op mijn youtubekanaal!
olaplex no 3 tm no 7

Olaplex no 3 tot en met no 7 – Review

Als iemand die meerdere keren haar haar geblondeerd heeft en in het verleden meer dan regelmatig de stijltang erdoorheen haalde, weet ik als geen ander hoe het is om beschadigd haar te hebben. Toen ik een paar maanden geleden weer terug van blond naar brunette ging, besloot ik om eens écht te investeren in mijn haarverzorging met Olaplex. Ik geef je mijn review van Olaplex nr 3 tot en met 7 en laat je ook het resultaat zien na zes maanden gebruik.

Direct naar:

Wat is Olaplex?

Olaplex is een heel bekend haarverzorgingsmerk. Als je ook maar een klein beetje onderzoek doet naar de behandeling van beschadigd haar, dan is de kans groot dat je Olaplex vanzelf tegenkomt. De producten zijn opgebouwd in nummers. Ik leg je in het blog niet alleen per nummer uit wat ik ervan vind, maar ook wat voor een product het nu precies is.

Alle Olaplex-producten zijn vrij van parabenen, sulfaten en gluten. Sulfaten strippen je haar van de natuurlijke oliën, een van de redenen waarom je bij de Curly Girl Methode ook sulfaten skipt (hoewel Olaplex dan weer niet CG-vriendelijk is volgens mij). Dat maakt ook dat de producten meer verzorgend van aard zijn.

Olaplex no3

Olaplex nr 3 Hair Perfector Treatment review

Dit is het meest bekende product van Olaplex. Het masker is mij door meerdere kappers aangeraden toen ze de staat van mijn droge, beschadigde haar zagen en dit is het enige Olaplex-product dat ik al jaren gebruik. Je doet de Olaplex no 3 echter niet zoals bij een gewoon masker na je shampoo en conditioner in je haar, maar ervoor.


Ik verdeel meestal een klein beetje van de Hair Perfector Treatment door vochtig haar, laat het een nacht zitten en spoel het de volgende dag uit. Je wil het niet op droog haar aanbrengen, dan schijnt je haar het product niet goed op te nemen. Bij het uitspoelen gebruik ik twee keer shampoo, omdat ik anders een vettige residu overhoud bij de wortels van mijn haar. Mijn haar glanst altijd heel erg mooi na het gebruik van dit masker, ongeacht de shampoo en conditioner die ik nadien gebruik.

Je kunt de Olaplex nr 3 zien als een oppepper voor je haar; als je snel een verbetering wilt zien, raad ik je dit product aan.

Olaplex shampoo (no 4) en conditioner (no 5) review

De shampoo (no4) en conditioner (no5) van Olaplex zijn erg fijn. Het grootste verschil met andere shampoos en conditioners is dat deze mijn haar verzorgen zonder het vettig te maken. Ik merk dat het meestal het een of het ander is. Dit heeft ongetwijfeld ook weer te maken met het gebrek aan sulfaten.


Wel moet ik heel eerlijk zeggen dat ik me voor kan stellen dat als je dun, steil haar hebt, je deze shampoo en conditioner misschien liever wilt overslaan. Doordat het zo verzorgend is, denk ik dat het dan je haar al gauw vettig maakt. Als je krullen hebt daarentegen of droog haar, dan weet ik vrij zeker dat je erg blij wordt van deze shampoo en conditioner!

Wat ook goed om te weten is: de resultaten op langere termijn van deze shampoo en conditioner zijn vooral wat het zo goed en fijn maakt. Ik merkte gelijk wel verschil in mijn haar doordat ik de Olaplex no4 en de Olaplex no5 gebruikte, maar vooral door de tijd heen werd mijn haar ook veel sterker en gezonder. Het breekt minder snel af en daardoor heb ik ook het idee dat mijn haar beter groeide.

Review stylingsproducten: Olaplex no 6 en no 7

De Olaplex no 6 leave-in conditioner vind ik fijn omdat het mijn haar verzorgt maar niet zwaar en vettig maakt zoals veel leave-in conditioners wel kunnen doen. Ik raad je wel echt aan om maar een klein beetje van dit product te gebruiken, anders wordt je haar wel vettig en zwaar. Zelf zou ik de leave-in conditioner het minst aanraden uit de lijn, omdat ik niet per se heel veel meerwaarde zie.


De Olaplex no 7 Bonding Oil vind ik fijn omdat het een olie is die je haar laat glanzen en pluisvrij maakt, zonder dat het vettig of slierterig wordt. Het klinkt misschien gek, maar het voelt haast als een “droge” olie. Je doet heel lang met de Bonding Oil en het beschermt je haar ook tegen hitte. Als ik mijn Dyson Airwrap gebruik, verdeel ik altijd eerst even een paar druppels van deze olie door mijn haren.

Effect Olaplex haarverzorging

Als je naar de bovenstaande foto’s kijkt, dan zie je dat mijn haar binnen een half jaar echt een stuk gegroeid is. Ook glanst het heel mooi en voelt het gezond aan. Na het zoveel gebleekt te hebben, was ik dat gevoel bijna vergeten, haha.

Ik ben heel erg enthousiast over de producten. Zelf heb ik de bundel met al deze Olaplex-producten gekocht, omdat je dan vaak voordeliger uit bent. Ik snap dat het een hele investering is en dat het niet voor iedereen weggelegd is om zoveel in je haar te investeren. De resultaten vind ik echter zo mooi en ik merk dusdanig verschil in mijn haar, dat het voor mij het geld waard is. Mocht je toch zoiets hebben van: pff, wat een geld – dan raad ik aan om in ieder geval de Olaplex no3 te proberen en de shampoo (no4) en conditioner (no5). En stiekem ook de Bonding Oil, maar daar heb je op zich ook wel alternatieven voor.


Zou jij zoveel geld uitgeven aan je haarproducten? Of heb je andere, goede haarverzorgingsalternatieven? Laat het weten in de reacties, ik ben erg benieuwd!

Facebook
Twitter
Email
Print

5 reacties

  1. Oh wat top dit! Ik had al N4 de zilvershampoo, N5 en N8 en twijfelde heel erg of ik N6 moest nemen. Nu laat ik dat achterwege denk ik en ga ik voor N3 en de olie!

    1. Oeh, hoe bevalt jou de zilvershampoo? Hoor ik ook veel goede verhalen over! Heb zelf nu geen blond haar meer, dus is niet interessant, maar wie weet in de toekomst… En de nummmer 8 wil ik misschien zelf ook nog proberen. Vind je die fijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten