Olaplex 3 tot en met 7 – Review

olaplex no 3 tm no 7

Als iemand die meerdere keren haar haar geblondeerd heeft en in het verleden meer dan regelmatig de stijltang erdoorheen haalde, weet ik als geen ander hoe het is om beschadigd haar te hebben. Toen ik een paar maanden geleden weer terug van blond naar brunette ging, besloot ik om eens écht te investeren in mijn haarverzorging met Olaplex. Ik geef je mijn review van Olaplex nr 3 tot en met 7.

Wat is Olaplex?

Olaplex is een heel bekend haarverzorgingsmerk. Als je ook maar een klein beetje onderzoek doet naar de behandeling van beschadigd haar, dan is de kans groot dat je Olaplex vanzelf tegenkomt. De producten zijn opgebouwd in nummers, wat op het eerste oog best verwarrend kan zijn. Daarom leg ik je eerst uit waar de Olaplex 3 tot en met 7 voor staan. Je kunt ook direct naar de reviews gaan.


Olaplex no 3 Hair Perfector Treatment Dit is denk ik het meest bekende product van Olaplex. Dit masker is mij door meerdere kappers aangeraden toen ze de staat van mijn droge, beschadigde haar zagen. Je doet het masker in je haar, laat het een tijdje zitten en spoelt het vervolgens uit.


Olaplex no 4 Bond Maintenance Shampoo De shampoo van de lijn. Alle producten van Olaplex zijn vrij van parabenen, sulfaten en gluten. Daardoor is de shampoo bijvoorbeeld meer verzorgend dan dat het je haar stript van alle natuurlijke oliën.


Olaplex no 5 Bond Maintenance Conditioner Aanvullend op de shampoo gebruik je over het algemeen de conditioner om de lengtes van je haar zacht en soepel te houden.


Olaplex no 6 Bond Smoother Styling CremeDe leave-in conditioner van Olaplex. Deze breng je aan na het gebruik van de conditioner en spoel je niet uit. Het moet ervoor zorgen dat je haar ook weer soepel blijft en pluisvrij.

Olaplex no3

Olaplex 3 review

Zoals ik al zei is de Olaplex nr 3 Hair Perfector Treatment wel het bekendste product van Olaplex. En dat is niet zonder reden. Als ik je één product van Olaplex mocht aanraden, dan zou het absoluut deze zijn.


Ik verdeel meestal een klein beetje van de Hair Perfector Treatment door mijn haar, laat het een nacht zitten en spoel het de volgende dag uit. Ik gebruik dan wel twee keer shampoo, omdat ik anders een vettige residu overhoud bij de wortels van mijn haar.
Mijn haar glanst altijd heel erg mooi na het gebruik van dit masker, ongeacht de shampoo en conditioner die ik nadien gebruik.

Shampoo (no 4) en conditioner (no 5) review

De shampoo en conditioner van Olaplex zijn ook erg fijn. Het grootste verschil met andere shampoos en conditioners is dat deze mijn haar verzorgen zonder het vettig te maken. Ik merk dat het meestal het een of het ander is.


Wel moet ik heel eerlijk zeggen dat ik me voor kan stellen dat als je dun, steil haar hebt, je deze shampoo en conditioner misschien liever wilt overslaan. Doordat het zo verzorgend is, denk ik dat het dun, steil haar al gauw vettig maakt. Als je krullen hebt daarentegen of droog haar, dan weet ik vrij zeker dat je erg blij wordt van deze shampoo en conditioner!

Review stylingsproducten: no 6 en no 7

Je raadt het al: de stylingsproducten van Olaplex vind ik óók fijn. De Olaplex no 6 leave-in conditioner vind ik fijn omdat het mijn haar verzorgd maar niet zwaar en vettig maakt zoals veel leave-in conditioners wel kunnen doen. Ik raad je wel echt aan om maar een klein beetje van dit product te gebruiken, anders wordt je haar wel vettig en zwaar. Zelf zou ik de leave-in conditioner van Olaplex het minst aanraden uit de lijn, omdat ik niet per se heel veel meerwaarde zie.


De Olaplex no 7 Bonding Oil vind ik fijn omdat het een olie is die je haar laat glanzen en pluisvrij maakt, zonder dat het vettig of slierterig wordt. Maar ik moet wel eerlijk toegeven dat ook dit product wel vervangbaar is. Er zijn genoeg andere haaroliën met een vergelijkbare werking. Zo gebruik ik bijvoorbeeld ook graag het BioSilk Serum of de Sebastian Dark Oil. De Bonding Oil is dus geen slecht product, maar ook niet uniek dus.

Effect Olaplex haarverzorging

Als je na bovenstaande foto’s kijkt, dan zie je dat mijn haar binnen een half jaar echt een stuk gegroeid is. Ook glanst het heel mooi en voelt het gezond aan. Na het zoveel gebleekt te hebben, was ik dat gevoel bijna vergeten, haha.

Ik ben heel erg enthousiast over de Olaplex-producten. Zelf heb ik de bundel met al deze Olaplex-producten gekocht, omdat je dan vaak voordeliger uit bent. Ik snap dat het een hele investering is en dat het niet voor iedereen weggelegd is om zoveel in je haar te investeren. De resultaten vind ik echter zo mooi en ik merk dusdanig verschil in mijn haar, dat het voor mij het geld waard is. Mocht je toch zoiets hebben van: pff, wat een geld – dan raad ik aan om in ieder geval de Olaplex no3 te proberen en de shampoo (no4) en conditioner (no5).


Zou jij zoveel geld uitgeven aan je haarproducten? Of heb je andere, goede haarverzorgingsalternatieven? Laat het weten in de reacties, ik ben erg benieuwd!

Deel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten