Abonneer op mijn YouTube-kanaal!
Search
olaplex no 3 tm no 7

Olaplex haarverzorging: review van no 3 tot en met no 7

Inhoud

Ben je op zoek naar de beste verzorging voor beschadigd haar? Dan kom je al snel uit bij het merk Olaplex. Ik heb meerdere keren mijn haar geblondeerd en het vaak gestijld, waardoor ik weet hoe het is om beschadigd haar te hebben. Daarom besloot ik een paar maanden geleden om echt te investeren in mijn haarverzorging met Olaplex. In dit blog deel ik graag mijn review van de producten Olaplex nr 3 tot en met 7 en laat ik je het resultaat zien na zes maanden gebruik.

Direct naar:

Wat is Olaplex?

Olaplex is een bekend merk voor haarverzorging. Alle producten van Olaplex bevatten geen parabenen, sulfaten en gluten. Sulfaten strippen je haar van de natuurlijke oliën, waardoor dit merk zich onderscheidt ten opzichte van andere merken. Zelfs als je maar een klein beetje onderzoek doet naar beschadigd haar, kom je al snel uit bij Olaplex. De producten zijn opgebouwd in nummers en werken verzorgend voor je haar.

In deze blog heb ik je mijn review gegeven van Olaplex producten nr 3 tot en met 7. Ik hoop dat deze review jou helpt bij het kiezen van de juiste producten voor jouw haartype!

Olaplex no3

Olaplex nr 3 Hair Perfector Treatment

De Olaplex nr 3 Hair Perfector Treatment is het bekendste product van het merk. Meerdere kappers raadden mij dit masker aan toen ze de staat van mijn droge en beschadigde haar zagen. Ik gebruik dit product al jaren en kan het zeker aanraden. Het masker breng je niet aan na je shampoo en conditioner, maar ervoor. Verdeel een beetje van de Hair Perfector Treatment door vochtig haar, laat het een nacht zitten en spoel het de volgende dag uit. Spoel het grondig uit om vettige resten te voorkomen. Mijn haar glanst altijd erg mooi na het gebruik van dit masker.

Olaplex shampoo (no 4) en conditioner (no 5)

De shampoo (no4) en conditioner (no5) van Olaplex vind ik erg fijn. Het grootste verschil met andere shampoos en conditioners is dat deze mijn haar verzorgen zonder het vettig te maken. Als je dun, steil haar hebt, kan het zijn dat deze producten je haar wat vettiger maken. Als je krullen hebt of droog haar, dan zal je blij zijn met deze shampoo en conditioner! Op lange termijn maakt deze productlijn je haar sterker en gezonder.

Olaplex no 6 Bond Smoother Styling Creme en Olaplex no 7 Bonding Oil

De Olaplex no 6 leave-in conditioner en Olaplex no 7 Bonding Oil zijn beide fijne stylingsproducten. De leave-in conditioner verzorgt mijn haar zonder het zwaar en vettig te maken. Gebruik hiervan wel maar een kleine hoeveelheid. De Bonding Oil maakt mijn haar glanzend en pluisvrij, zonder dat het vettig wordt. Het voelt zelfs als een “droge” olie aan. Bovendien beschermt de olie je haren tegen hitte bij gebruik van stylingtools.

Effect Olaplex haarverzorging

Resultaat na zes maanden

Het resultaat na zes maanden van het gebruik van Olaplex haarverzorging is duidelijk zichtbaar. Mijn haar is gegroeid, glanst prachtig en voelt gezond aan. Met name na al die jaren waarin ik mijn haar gebleekt heb, is dit een enorme prestatie. Kijk zelf maar eens naar de foto’s hierboven.

Ik ben heel erg enthousiast over de producten. Zelf heb ik de bundel met al deze Olaplex-producten gekocht, omdat je dan vaak voordeliger uit bent. Ik snap dat het een hele investering is en dat het niet voor iedereen weggelegd is om zoveel in je haar te investeren. De resultaten vind ik echter zo mooi en ik merk dusdanig verschil in mijn haar, dat het voor mij het geld waard is. Mocht je toch zoiets hebben van: pff, wat een geld – dan raad ik aan om in ieder geval de Olaplex no3 te proberen en de shampoo (no4) en conditioner (no5). En stiekem ook de Bonding Oil, maar daar heb je op zich ook wel alternatieven voor.


Zou jij zoveel geld uitgeven aan je haarproducten? Of heb je andere, goede haarverzorgingsalternatieven? Laat het weten in de reacties, ik ben erg benieuwd!

5 reacties

  1. Oh wat top dit! Ik had al N4 de zilvershampoo, N5 en N8 en twijfelde heel erg of ik N6 moest nemen. Nu laat ik dat achterwege denk ik en ga ik voor N3 en de olie!

    1. Oeh, hoe bevalt jou de zilvershampoo? Hoor ik ook veel goede verhalen over! Heb zelf nu geen blond haar meer, dus is niet interessant, maar wie weet in de toekomst… En de nummmer 8 wil ik misschien zelf ook nog proberen. Vind je die fijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten