Abonneer op mijn YouTube-kanaal!
Zoek
rare zwangerschapssymptomen

5 Rare zwangerschapssymptomen die ik nog niet kende

Inhoud

Zere borsten, moeheid, misselijkheid – die zwangerschapssymptomen kennen we wel. Maar tijdens mijn zwangerschap ben ik ook nog andere rare symptomen tegengekomen waarvan ik niet wist dat ze bestonden voordat ik zwanger werd. Ben je ook in verwachting? Laat dan in de reacties hieronder weten welke symptomen jij van tevoren niet kende. Kunnen we samen lachen, huilen, anderen geruststellen of juist bang maken (sorry).

1. Landkaarttong

Ik ga niet liegen: ik schrok toen ik dit zag. Opeens zag ik allemaal plekken op mijn tong en ik dacht: wat gebeurt hier?! Eerst twijfelde ik of ik zo hard op mijn tong had gebeten dat er plekjes waren ontstaan, maar het waren meerdere plekken dus dat kon haast niet. Toen besloot ik good old Google te raadplegen (dit wil je niet altijd doen trouwens, het is een enge plek als je zwanger bent) en kwam ik er achter dat het een zwangerschapssymptoom is. Fieuw!

2. Bultjes op tepelhoven

Best wel vroeg in mijn zwangerschap zag ik ineens allemaal bultjes op mijn tepels. Hele duidelijke bultjes, niet wat ik normaal had. Ik had voor mijn zwangerschap al wel gehoord dat je tepels veranderden, maar ik dacht dus dat dat meer in grootte en kleur was. Niet in reliëf. Het schijnt dus dat dit de klieren van Montgomery zijn en die produceren een olie die je tepels beschermen. Eigenlijk alleen maar goed dus!

3. Veel haargroei… op de buik

Je hoort het vaak: dat je haar voller wordt als je zwanger bent omdat het door de hormonen minder uitvalt. Wat ik nog niet eerder hoorde, was dat je ook ineens een behaarde buik kunt krijgen. En ik bedoel niet een paar schattige donshaartjes, maar echt donkere, vrij lange haren. Nu schijnt dit ook niet per se een raar zwangerschapssymptoom te zijn, maar wel eentje waar minder over gepraat wordt in mijn beleving. Sommige zwangeren hebben de haargroei elders op hun lichaam, bij mij viel vooral mijn buik erg op.

4. Pijnlijk stuitje

Bekkenpijn kende ik al wel, dat hoor je vaak. Maar last van je stuitje valt hier ook onder, die had ik nog niet zo gehoord van andere zwangeren. Wel na de bevalling, maar dat vind ik ook niet gek. Ik merk(te) dat als ik lang zit, mijn stuitje erg beurs aanvoelt. Een lang stuk wandelen helpt dan vaak. Hoewel dat nu steeds minder soepel gaat moet ik zeggen.

5. Kramp

Misschien denk je nu: wist je dit niet? Misschien denk je dat bij elk symptoom dat ik hierboven beschreven heb, maar ik had dus (naar mijn weten) niemand gehoord over kramp tijdens de zwangerschap. Totdat ik op een nacht ineens zelf wakker werd van kramp in mijn kuit. Toen dat gebeurde, zei ik tegen mijn vriend: “Ik neem terug dat voetballers zich aanstellen als ze kramp hebben.” Damn, wat doet dat pijn. Laatst had ik heel lang gestaan en toen kreeg ik ook kramp in mijn voet. Ook dat was een compleet nieuwe sensatie, want mijn tenen stonden ineens helemaal naar elkaar toe. Echt eng. Ik realiseer me nu ook dat kramp vrij veel voorkomt bij fanatieke sporters – dat ben ik dus overduidelijk niet hè, dus dit is compleet nieuw.

Deel jouw rare zwangerschapssymptomen!

Dat waren ze! Mijn 5 rare zwangerschapssymptomen die ik van tevoren nog niet kende. Ik snap dat als je zwanger wilt worden al die symptomen best wel overweldigend kunnen zijn, maar weet dat elk lichaam anders reageert op een zwangerschap. Je kunt er van tevoren echt geen peil op trekken. En in mijn geval geldt wel dat hoe naar ik me ook voel sommige dagen, zodra ik naar mijn buik kijk, kan ik alleen maar lachen en dankbaar zijn. Je weet waarvoor je het doet (cliché I know) en dat maakt het een stuk draaglijker.

Deel ook jouw gekke, rare, vreemde zwangerschapssymptomen waarvan je van tevoren niet wist in de reacties! En wil je verder praten over het onderwerp ‘zwangerschap’? Word lid van Zwangerschap Talk, mijn groep op Facebook en lees mijn andere zwangerschapsblogs.

2 reacties

  1. Van die landkaarttong had ik ook “last”! En nu nog altijd eigenlijk (ben een jaar geleden bevallen). Het schijnt iets hormonaal te zijn. Ik had vooral dat mijn nagels super stevig werden en extreem snel groeiden. Ik moest ze elke week knippen terwijl ik normaal wel drie weken verder kan zonder knippen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten