Abonneer op mijn YouTube-kanaal!
Zoek
Salt of the Earth Deodorant review

Review: Salt of the Earth Pure Aura deodorant

Inhoud

Deodorant is zo’n product waarbij ik niet snel andere merken test. Vroeger vond ik altijd een hele specifieke Rexona deodorant fijn, dus kocht ik deze net zolang totdat deze niet meer verkrijgbaar was. Toen maakte ik de switch naar Dove-deodorants. En hoewel ik soms voor een andere geur kies, gebruik ik al jaren Dove. Toch merk ik dat mijn oksels regelmatig geïrriteerd zijn. Daarom besloot ik om eens een natuurlijke deodorant te proberen: de Salt of the Earth Pure Aura deodorant in Lavender & Vanilla.

 

De verpakking

Misschien had ik net pech, maar mijn Salt of the Earth deodorant had in de doos van mijn bestelling gelekt. Best wel veel ook, dus na contact met de klantenservice, kreeg ik mijn geld terug. Normaal gesproken zou ik niet zo snel naar de klantenservice stappen, maar de deodorant is €8,49 euro, dat vind ik veel geld. Als je deze deo hebt, raad ik je aan om goed op te letten of alles goed vastzit. Je wil niet dat bijvoorbeeld je tas geruïneerd wordt.

Verder vind ik de verpakking echt super mooi vormgegeven. Misschien wel het minst belangrijke bij een deodorant, maar het staat toch leuk.

Anders dan ik gewend ben

Sowieso moest ik al wennen aan het feit dat dit een sprayflacon is op dezelfde manier als bij haarproducten bijvoorbeeld. Maar toen ik de deodorant daadwerkelijk aanbracht… Niet mijn favoriete gevoel. Het is heel erg nat. Gewoon net alsof je met de plantenspuit je oksels staat te sprayen. De geur vond ik dan wel weer erg lekker fris. Dat verwacht je niet van lavendel en vanille. Sowieso ben ik normaal gesproken niet gek op de geur van lavendel, maar deze geur vind ik echt wel lekker.

Meerdere keren per dag sprayen

Ik zweet niet snel of veel, dus normaal gesproken kan ik prima ’s ochtends mijn Dove deodorant opspuiten en dan ’s avonds pas weer een keer. Met de Salt of the Earth deodorant kan dit niet. Ik vond online echt superveel positieve reviews, maar ik vind niet perse dat deze deo heel goed is. Als je bereid bent om het meerdere keren aan te brengen wel, maar ik vind die natte oksels telkens niet heel fijn.

Bovendien heb ik met mijn Dove deo’s dat als ik deze aanbreng terwijl ik een beetje naar zweet stink, je het zweet amper tot niet meer ruikt. Bij de Salt of the Earth deodorant ruik ik dan de deodorant én mijn zweet.

Raad ik de Salt of the Earth deodorant aan?

Je raadt het misschien al: nee, niet echt. Ik vind het oprecht heel goed dat er steeds meer natuurlijke deodoranten op de markt komen, maar deze is het gewoon niet voor mij. Ik gaf in het begin van mijn blog aan dat ik bij mijn huidige deodorant nog wel eens geïrriteerde oksels heb, dat heb ik nog steeds. Niet echt bultjes ofzo, maar vooral jeuk. Misschien komt het dan toch door gevoeligheid voor parfum?

Nu zie ik ook dat veel mensen de rollervariant van deze deo aanraden, die wil ik misschien nog wel eens proberen. Dan heb ik geen natte oksels en wie weet blijft die deo beter zitten.

Heb jij de Salt of the Earth deodorants al eens geprobeerd? Wat vond je ervan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten