Abonneer op mijn YouTube-kanaal!
Zoek
Make up revolution palette

Review: Revolution Pro New Neutral oogschaduw-palette

Inhoud

Makeup Revolution of Revolution Pro? Ik weet niet precies welke naam ik nu moet aanhouden, maar volgens mij gaat het om hetzelfde merk. Anyways, ik kocht dus een nieuw oogschaduw-palette van Revolution Pro; het New Neutral palette. De gouden, panterprint buitenkant en de glinsterende oogschaduwen waren genoeg voor mij om het palette te proberen. En de prijs van €12,95 maakte de beslissing nóg makkelijker.

Het oogschaduw-palette

new neutral palette
De binnenkant van het oogschaduwpalette

Als ik een oogschaduw-palette met glitters zie, dan word ik zowel enthousiast als huiverig. Het komt helaas te vaak voor dat de glitters meer op mijn wang zitten dan op mijn ooglid, niet per se de look waar ik voor ga (over het algemeen). Bovendien is het regelmatig zo dat glitter-oogschaduwen weinig pigmentatie bevatten.

Toen ik de binnenkant van het palette voor het eerst zag, dacht ik meteen aan een paarse ooglook. Dat is dan ook de kleur die het meest overheerst in het oogschaduw-palette. Bij New Neutral denk ik persoonlijk meer aan neutrale tinten en hoewel het palette deze wel bevat, overheersen de paarse oogschaduwen meer. Het palette bestaat uit:

  • Matte oogschaduwen: Neutral, Delight, Glamour, Majestic, Zoned, Calm, Karma, Shadow, Rumor en Whisper;
  • Glanzende oogschaduwen: Glitzed, Jazz It Up, For Real!, Hidden en Magic;
  • Glitter oogschaduwen: Party en Golden;
  • Een base: Based.

Swatches

Dan, de swatches. Bij de swatches was het echt nodig om deze meerdere keren aan te brengen. De oogschaduwen dekten vrijwel allemaal niet goed en hadden meerdere lagen nodig. Verder waren vooral de matte tinten wat poederig en ze brachten niet egaal aan. De glitter-oogschaduwen voelden vettig aan, maar swatchten eigenlijk nog best oké.

oogschaduws
Oogschaduws
Oogschaduws

Je ziet aan de swatches dat de pigmentatie van de oogschaduwen niet geweldig is. Dit is dus na meerdere keren aanbrengen, aangezien ik anders simpelweg de kleur niet goed kon laten zien. Bij de glitters heb ik zowel met als zonder base geswatcht (boven met en onder zonder). Je kunt zien dat het voor de pigmentatie niet uitmaakt of je de base wel of niet gebruikt.

De kleur ‘Jazz It Up’ vond ik heel bijzonder. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten, maar ik dacht dat de oogschaduw paars zou uitvallen. Op de swatch zie je dat het meer een soort brons-achtige kleur heeft.

Make-up look

Ik weet inmiddels dat swatches niet per se alles zeggen, dus ik heb de kleuren ook op mijn ogen aangebracht. Ik wilde heel graag de kleur ‘Party’ gebruiken, dus ging voor een paarse ooglook. Dit is het resultaat:

Make up look

Best mooi toch? De glitters vond ik dan ook echt goed. Er vielen weinig glitters naar beneden, dus dat is een enorm pluspunt! Ik moest wel echt flink deppen met mijn vinger, want de pigmentatie was niet super. Ik raad je dan ook aan om als basis bijvoorbeeld ‘Hidden’ te gebruiken, zodat de paarse kleur erdoorheen komt.

Over de donkere kleuren ben ik iets minder te spreken. Ik had verwacht dat ‘Majestic’ echt een donkere schaduw zou geven, maar ik kreeg de kleur gewoon niet gepigmenteerd aangebracht. De oogschaduw werd erg oneven, dat vond ik jammer.

Ik heb ook nog een meer natuurlijke look gemaakt met ‘Glitzed’ en ‘Whisper’. Whisper bracht goed aan, Glitzed minder goed. Glitzed heeft wel een prachtige shimmer, maar ik raad je aan om deze oogschaduw voor je foundation etc. aan te brengen, want er is veel fall-out. Ik heb geen foto van de meer natuurlijke look, want toen ik naar huis fietste van werk, regende het keihard en was er niets meer van mijn make-up look over :-(.

Conclusie

Zou ik het Revolution Pro New Neutral palette aanraden? Eh, niet per se. Hoewel het voor de prijs misschien een prima palette is, raad ik je aan om je geld te bewaren voor een kwalitatief goed palette. Want qua pigmentatie en het aanbrengen van de kleuren, is dit palette simpelweg niet geweldig. De glitters zijn heel mooi en brengen relatief goed aan, dus als je echt op zoek bent naar zulke oogschaduwen, dan word je misschien wel blij van het palette.

Heb jij het Revolution Pro New Neutral oogschaduw-palette al geprobeerd? Laat weten wat je ervan vindt in de reacties! Check ook mijn andere make-up blogs voor nog meer inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten