Abonneer op mijn YouTube-kanaal!
Zoek

Too Good To Go: minder voedselverspilling + een leuke verrassing!

Inhoud

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=”” type=”legacy”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”true” min_height=”” hover_type=”none” link=”” border_sizes_top=”” border_sizes_bottom=”” border_sizes_left=”” border_sizes_right=”” type=”1_1″ first=”true”][fusion_text]

Als ik iets zonde vind, is het eten weggooien. Maar ik maak me er wel met enige regelmaat schuldig aan moet ik eerlijk toegeven. Tegenwoordig probeer ik wel steeds vaker dingen in te vriezen, maar het kan nog beter. En toen stuitte ik via een artikel van Frankwatching op de app ‘Too Good To Go’. Zo kan ik nog meer doen in de strijd tegen voedselverspilling!

too good to go

Wat is Too Good To Go?

Too Good To Go is een app waar je als gebruiker voor een mooi prijsje een zogenaamde ‘Magic Box’ krijgt van ondernemers die deelnemen aan het concept. Producten die de ondernemers normaal gesproken weg zouden gooien, krijgen zo nog een tweede kans. Denk aan producten van de supermarkt, bakker of slager.

Hier in Zwolle doen er bijvoorbeeld bijna 30 ondernemers mee. Van grote supermarkten als de Deen, Coop of Spar tot de lokale bakker. Genoeg keuze dus!

De prijzen van de Magic boxen varieert. Ik heb eentje van de Deen genomen die €4,99 was. De meeste boxen zitten wel rond die prijs. De waarde is dan vaak rond de €14,99.

Mijn ervaring met Too Good To Go

Registreren is binnen no-time gebeurt, vervolgens kies je de plek waar jij een Magic Box van wil en je kunt deze dezelfde dag nog ophalen. Ik bestelde bijvoorbeeld om 10:00 uur ’s ochtends en om 20:00 uur kon ik mijn Magic box ophalen. Betalen doe je via de app, dus je hoeft alleen maar de winkel in, je box ophalen en de winkel weer uit.

Mijn Magic box bevatte: twee pastinaken, een bloemkool, een chocolademousse-toetje, een rode peper, vis, varkensvlees, een Johma smeerseltje, filet americain en een limoen. De vis en het vlees heb ik ingevroren om later op te eten, de pastinaak voer ik aan mijn cavia’s, morgen eten we bloemkool, het chocolademousse-toetje heb ik al lekker opgepeuzeld, de zaadjes uit de rode peper heb ik in mijn tuin gedaan, van de limoen maak ik morgen limoenwater en de filet americain en Johma kunnen morgen op brood.

Raad ik Too Good To Go aan?

Zeker! In ieder geval om eens een keertje te proberen (wat is nou €5,-?). Ik ben zelf echt geen keukenprinses en totaal niet creatief met eten. Maar ik merkte wel dat ik door de bloemkool bijvoorbeeld ineens dacht: hey, volgens mij schijnt bloemkool uit de oven wel lekker te zijn. En ik heb cavia’s die bijna alle groenten heerlijk vinden, dus dat scheelt mij weer geld bij het doen van boodschappen.

Natuurlijk zal de Magic box niet altijd gevuld zijn met allemaal dingen die je gebruikt, maar alles wat je wel gebruikt is mooi meegenomen en zoals ik zei, het maakt je creatiever. En wie weet ontdek jij iets wat je normaal nooit zou kopen maar wat je nieuwe obsessie wordt (dat chocoladetoetje was wel errug lekker).

Dus, download de app en bestel jouw eerste box! Ik hoor graag jouw ervaring met de app :-)

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten