Abonneer op mijn youtubekanaal!
wallen wegwerken

Wallen wegwerken met make-up: hoe doe je dat? Tips!

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik er moe uitzie, voel ik me vaak nog veel vermoeider dan wanneer ik er in ieder geval nog een beetje fris uitzie. Bij mij geven mijn wallen het meest weg dat ik moe ben, weinig slaap heb gehad of in sommige gevallen zijn ze er gewoon – zonder duidelijke reden. Met de tips uit dit blog laat ik je zien hoe je je wallen kunt wegwerken.

Voorbereiding op het wegwerken van wallen

Voordat je make-up aanbrengt of als je liever geen make-up aanbrengt, kun je al een aantal dingen doen om je wallen minder opvallend te maken. Sowieso raad ik iets van een gezichtscrème aan zodat je huid (ook onder je ogen) er minder dof uitziet. Zelf gebruik ik momenteel de dagcrème van Cetaphil.

Een andere tip zijn de cafeïne oogdruppels van The Ordinary. Vanwege mijn zwangerschap gebruik ik ze op dit moment liever even niet, maar dit goedje zorgt ervoor dat je wallen lichter worden en dat je een frissere oogopslag krijgt. Mijn vriend gebruikt deze ook graag en hij merkt echt verschil.

Sommige mensen vinden het ook fijn om iets cools op hun ogen te leggen om de zwelling tegen te gaan, bijvoorbeeld een lepel die je even in de koelkast hebt gelegd, of een jade roller. Zelf heb ik niet echt het idee dat deze mijn wallen wegwerken en vind ik het ook te veel gedoe.

Concealers en correctors zijn je beste vriend

Door de voorbereiding merk je dat je er al wel frisser uitziet, maar als je je wallen echt weg wilt werken, dan is het tijd om met het zware geschut aan de slag te gaan.

LA Girl HD Pro Concealer Corrector – Cool Pink

Dit is echt een hardcore corrector die de donkere, blauwe kringen uitwist. Je kunt deze concealer niet op zichzelf dragen, dat ziet er heel gek uit. Je brengt dus eerst de corrector aan en daaroverheen een huidskleurige concealer. Ik heb de kleur Cool Pink omdat ik een hele lichte huid heb. Als je een donkerdere huid hebt, komt de concealer in meer diepere roze-/oranjetinten.

Catrice Ultimate Camouflage Cream – Brightening Peach

Deze Catrice Ultimate Camouflage Cream concealer heeft ook nets iets een roze/zalmkleurige ondertoon waardoor je wallen minder worden. Je zou deze concealer wel op zichzelf kunnen dragen omdat het niet zo’n heftige kleur is als bij LA Girl. Daarentegen is de LA Girl Concealer wel beter in het wegwerken van je wallen vind ik.

Huidskleurige concealer naar keuze

Over de corrector heen breng je jouw favoriete, huidskleurige concealer naar keuze aan. Wel raad ik je aan om een niet te droge/matte concealer aan te brengen, want dan wordt het algauw erg cakey onder je ogen en accentueer je meer de fijne lijntjes. Mijn favoriete concealer om over de corrector aan te brengen op dit moment, is de HEMA HD Perfect Concealer (01 Beige). Deze voelt lekker hydraterend, is niet dik en geeft tegelijkertijd wel goede dekking.

Nog even afpoederen

Als laatste poeder je de concealer af zodat het niet ophoopt onder je ogen en goed blijft zitten. De Essence Brighten Up! Banana Powder is een hele fijne poeder waarmee je ook direct de wallen weer wat wegwerkt. De poeder zorgt ervoor dat het iets oplicht onder je ogen met als resultaat weer een frissere oogopslag.

Resultaat!

Met deze producten kan ik altijd erg goed mijn wallen wegwerken. Ik voel me gelijk minder moe doordat ik er lekker fris uitzie en niemand weet dat ik de nacht ervoor niet goed geslapen heb. Ideaal ook voor de vele gebroken nachten die mij als mommy to be te wachten staan ;-).

Facebook
Twitter
Email
Print

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten