Abonneer op mijn youtubekanaal!
beppy cup review

Menstruatiecup review: Beppy-cup

Een voor mij nieuwe menstruatiecup: de Beppy-cup. Hiervoor schreef ik al eens over de OrganiCup, de enige andere menstruatiecup die ik probeerde. In dit blog geef ik je een uitgebreide review over de Beppy-cup; van hoe deze zit, tot of je er nu wel of geen bloedeloze seks mee kunt hebben. (Wait what?)

Bepp-cup verpakking

Wat is de Beppy-cup?

De Beppy-cup is een menstruatiecup. Dit is een duurzamer alternatief voor andere menstruatieproducten en wordt net als tampons vaginaal ingebracht. Je kunt met zo’n cup vele jaren doen mits je het goed onderhoudt en je kunt de cup meestal ook langer laten zitten dan tampons. Bovendien schijnt het ook beter te zijn voor je, omdat de meeste maandverband en tampons vaak chemicaliën bevatten die minder goed voor je zijn.

De Beppy-cup heeft een best wel uniek concept. Waar je bij de meeste andere cups vaker een steeltje aan de onderkant hebt, heeft de cup van Beppy een lusje. Daarnaast is de bovenkant gedeeltelijk afgesloten waardoor bloed minder snel langs de cup loopt. Iets anders – wat mij direct intrigeerde – waardoor Beppy zich onderscheidt van andere cups: je zou bloedeloze seks kunnen hebben tijdens je menstruatie terwijl je de cup draagt. Klinkt veelbelovend, maar is het dat ook?

roze beppy-cup in hand

Inbrengen, dragen en verwijderen van de Beppy-cup

Wat mij meteen opviel was de flexibiliteit van de cup. In vergelijking met de Beppy-cup, vind ik de OrganiCup een stuk stugger. Ik verwachtte dat dit ook betekende dat de cup makkelijker in te brengen was. Helaas is niets minder waar. Ik vond bij de OrganiCup (sorry, dit is mijn enige andere referentie) het inbrengen te vergelijken met een tampon. Bij de Beppy-cup heb ik echt alle houdingen aangenomen, maar ik kreeg de cup amper naar binnen. De cup is eigenlijk net wat aan de grote kant voor mij.

Als de cup eenmaal ingebracht was, voelde ik er helemaal niets meer van, net als bij de OrganiCup. Ik voelde nog even of het goed zat, en zette mijn dag voort.

Bij het eruit halen merkte ik twee keer iets raars: de cup was een stukje gekanteld waardoor de wc… Een bende werd (het bloed liep er al uit voordat ik de cup helemaal verwijderd had). Eén keer was na het slapen en één keer was na de seks, dus misschien had dat ermee te maken. Of misschien zat de Beppy-cup toch niet helemaal vacuüm? Verder was het eruit halen niet heel lastig, goed de onderkant dichtknijpen en dan trek je ‘m eruit. Het lusje gebruik ik liever niet, net als dat ik bij de OrganiCup het steeltje liever ook niet gebruikte. Ik heb dan het idee dat dat niet goed kan zijn voor mijn baarmoeder omdat de cup zo vastzit.

Seks tijdens je menstruatie – zonder bloed?

Waar ik het meest nieuwsgierig naar was, was of ik seks kon hebben tijdens mijn menstruatie zonder bloed door de cup. Ik bevind me normaal gesproken liever niet op de Rode Zee met mijn vriend, omdat ik het smerig vind. Als jij dat wel prettig vindt; you do you. Maar ik was dus wel blij dat deze cup misschien de “oplossing” kon zijn.

Dus: kun je seks hebben met de Beppy-cup in je? Ja en nee. Ja, het kan. Geen bloed, geen pijn, prima. Maar we voelden de cup wel allebei zitten. Toch vreemd en niet zo prettig als je het ons vraagt.

roze en paarse beppy cups

Raad ik de Beppy-cup aan?

Ik ga eerlijk met je zijn: ik geef toch nog de voorkeur aan tampons. Maar net als anticonceptie, zijn menstruatieproducten ook zo persoonlijk. Misschien dat jij na het lezen van dit blog juist denkt: ik heb een wat groter cupje nodig, een lusje lijkt me veel fijner en ik zou het geen probleem vinden als ik het cupje voel zitten tijdens de seks. Dan is dit echt de ideale oplossing voor je. Ik vond de Beppy-cup persoonlijk wat groot en daardoor lastig in te brengen. Daarnaast kantelde ‘ie dus een paar keer wat echt niet chill is – maar dit kan ook absoluut door mezelf komen omdat ik de cup dan niet goed inbreng.

Heb jij nog tips voor menstruatieproducten? Ik zit erover te denken om de volgende keer de producten van Yoni te testen.

Facebook
Twitter
Email
Print

Eén reactie

  1. Happy with Beppy. Diegenen die ik heb gehoord over de cup zeggen dat ze hadden gewild dat ze het eerder hadden ontdekt. In het begin is het nieuw spannend of eng maar als je er handigheid in begint te krijgen wil je niet anders meer volgens de meeste reviews . De reviews zijn het bewijs. Geen afval, en kost minder geld. Het geld dat het kost heb je er ook zo weer uit. Sommige zijn niet duur. Het kan jaren mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten