Abonneer op mijn YouTube-kanaal!
Zoek
beppy cup review

Beppy-cup review: menstruatiecup zonder bloed tijdens seks?

Inhoud

Ben je op zoek naar een duurzamer alternatief voor tampons en maandverband? Dan is de Beppy-cup misschien iets voor jou! Maar wat maakt deze menstruatiecup anders dan andere cups op de markt? In deze uitgebreide review vertel ik je alles over mijn ervaring met de Beppy-cup, van het inbrengen tot het hebben van seks terwijl je de cup draagt.

Bepp-cup verpakking

Wat is de Beppy-cup?

Als je op zoek bent naar een duurzaam alternatief voor tampons en maandverband, dan is de Beppy-cup misschien wel iets voor jou. Deze menstruatiecup wordt vaginaal ingebracht en kan vele jaren meegaan als je hem goed onderhoudt. Bovendien is de Beppy-cup volgens sommigen gezonder omdat de meeste tampons en maandverband chemicaliën bevatten die minder goed voor je zijn.

De Beppy-cup heeft een uniek design; de cup heeft geen steeltje aan de onderkant maar een lusje. Daarnaast is de bovenkant gedeeltelijk afgesloten waardoor bloed minder snel langs de cup loopt. Wat de Beppy-cup nog meer onderscheidt van andere menstruatiecups is dat je er bloedeloze seks mee kunt hebben tijdens je menstruatie. Klinkt veelbelovend, toch?

roze beppy-cup in hand

Inbrengen, dragen en verwijderen van de Beppy-cup

Wat mij als eerste opviel was de flexibiliteit van de cup. Vergeleken met andere cups op de markt, zoals de OrganiCup die ik eerder heb geprobeerd, vind ik de Beppy-cup een stuk flexibeler. Maar ondanks de flexibiliteit vond ik het inbrengen van de cup nog steeds lastig. Het was niet te vergelijken met tampons, iets wat ik wel had verwacht.

Als de Beppy-cup eenmaal ingebracht is, voel je er helemaal niets meer van, net als bij andere menstruatiecups. Bij het eruit halen merkte ik echter wel dat de cup soms gekanteld was waardoor de wc een bende werd. Het lusje gebruik ik liever niet omdat ik denk dat dit niet goed kan zijn voor mijn baarmoeder, net als het steeltje bij andere cups.

Seks tijdens je menstruatie – zonder bloed?

Het meest intrigerende aan de Beppy-cup is dat je er bloedeloze seks mee zou kunnen hebben tijdens je menstruatie. Ik was erg nieuwsgierig en heb het geprobeerd. En ja, het kan! Maar we voelden de cup wel allebei zitten, wat we niet zo prettig vonden.

roze en paarse beppy cups

Raad ik de Beppy-cup aan?

Eerlijk gezegd geef ik nog steeds de voorkeur aan tampons. Maar zoals met alles rondom menstruatieproducten is het heel persoonlijk. Misschien past de Beppy-cup perfect bij jou! Persoonlijk vond ik de cup wat groot en daardoor lastig in te brengen. Ook kantelde de cup soms en dat was niet chill. Maar wie weet, misschien heb ik het product niet goed genoeg uitgeprobeerd.

Zit je toch te denken om de Beppy-cup te proberen? Laat me weten wat jouw ervaring hiermee is! En heb jij nog tips voor duurzame menstruatieproducten? Ik overweeg om de producten van Yoni uit te proberen.

Eén reactie

  1. Happy with Beppy. Diegenen die ik heb gehoord over de cup zeggen dat ze hadden gewild dat ze het eerder hadden ontdekt. In het begin is het nieuw spannend of eng maar als je er handigheid in begint te krijgen wil je niet anders meer volgens de meeste reviews . De reviews zijn het bewijs. Geen afval, en kost minder geld. Het geld dat het kost heb je er ook zo weer uit. Sommige zijn niet duur. Het kan jaren mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten