Abonneer op mijn YouTube-kanaal!
Zoek
Bondi Sands Pure Self Tan Foaming Water

Bondi Sands Pure Self Tan Foaming Water | Review

Inhoud

Voor mijn zwangerschap was ik een groot fan van de Bondi Sands self tanning foams. Tijdens mijn zwangerschap gebruik ik liever minder van dat soort producten, omdat het best chemisch is allemaal. Toen zag ik op het YouTube-kanaal van Carly Bybel dat er ook een ‘Pure’-lijn is van Bondi Sands, met de Self Tan Foaming Water die vergelijkbaar resultaat moet geven. Dat moest ik testen!

Eerste indruk Bondi Sands Pure Self Tan Foaming Water

Ik kocht de Bondi Sands Pure Self Tan Foaming Water in de kleur Light/Medium, omdat ik niet te bruin wilde worden. Voor de zomer zou ik misschien eerder ‘Dark’ gebruiken, maar nu in de winter wilde ik gewoon ietsjes bruiner worden. Ik kocht de zelfbruiner via Douglas voor €23,68. Vrij prijzig, maar dat is bij alle Bondi Sands zelfbruiners zo.

De verpakking ziet er helemaal ‘Pure’ uit qua vibe, met veel wit en wat blauw om zo puur mogelijk over te komen. Natuurlijk weet ik dat ook in deze zelfbruiner nog steeds wel chemicaliën zitten, maar het is wel een stuk minder troep en ik had nu een speciale gelegenheid – daarom wilde ik graag ff net een kleurtje hebben. Tijdens mijn zwangerschap ben ik niet van plan om elke week zelfbruiner te gebruiken.

Aanbrengen van de zelfbruiner

Dan, het aanbrengen. Ik heb zelf ook de handschoen van Bondi Sands, die gebruik ik al jaren en vind ik erg fijn. Mocht je deze Self Tan Foaming Water of een andere zelfbruiner gebruiken, dan raad ik de Self Tanning Mit zeker aan.

Wat dit product totaal anders maakt dan de andere tanning foams van Bondi Sands, is het feit dat er geen colorcast is. Een colorcast houdt in dat er een kleur aan het schuim is toegevoegd zodat je kunt zien waar je de zelfbruiner al wel of niet hebt aangebracht. Dat is ook de reden dat je altijd na die zelfbruiners moet douchen; om de cast eraf te spoelen. De Bondi Sands Pure Self Tan Foaming Water komt als wit schuim uit de verpakking maar brengt transparant aan. Je ziet dus niet waar je al wel of niet zelfbruiner hebt aangebracht. Lastig!

Na 30 minuten kun je ervoor kiezen om de zelfbruiner opnieuw aan te brengen voor een intensere kleur. Ik heb dit wel gedaan, omdat ik bang was dat het anders te licht zou worden en ik de hele routine voor niets deed. Na de tweede keer aanbrengen liet ik het drogen en ben ik gaan slapen (je moet hem zo’n 6 uur laten ontwikkelen). Een voordeel van deze zelfbruiner is dat je niet naderhand hoeft te douchen. Hij geeft ook niet af – mijn witte zwangerschapskussen was nog keurig wit de volgende dag.

Resultaat

Poah, wat schrok ik toen ik ’s ochtends mijn lichaam onder de loep nam. Eerst was ik aangenaam verrast toen ik naar mijn hand en armen keek, dat zag er echt heel netjes uit en ik was lekker bruin.

Toen keek ik echter naar mijn voeten, armen en voorhoofd… Ai. Aan mijn voeten kun je direct zien dat ik zwanger ben en er niet zo goed meer bij kan en ook bij mijn armen en voorhoofd (heb ik geen foto van) had ik delen overgeslagen. Sorry als je niet van voeten houdt, maar ik vond dat ik het moest delen.

Dat is dus echt het lastige aan deze zelfbruiner, je hebt geen idee wat je al hebt gehad. En ik heb het dan in twee lagen gedaan, dus misschien was het nog wel veel erger geweest bij maar één laag…

Ondanks dat het een meer pure zelfbruiner is, heb je wel zo’n vies zelfbruinerluchtje na gebruik. Dat vind ik bij de andere foams van Bondi Sands minder storend omdat dat naar kokos ruikt.

Miskoop?

Ja en nee. Zal ik ooit nog mijn hele lichaam met de Bondi Sands Pure Self Tan Foaming Water insmeren? Nee, absoluut niet. Ga ik de zelfbruiner niet meer gebruiken? Nee, ook niet. Ten eerste omdat ik dat zonde vind, maar ten tweede omdat er wel een groot voordeel aan dit product zit: je hoeft het niet af te spoelen. Dat maakt het een ideale zelfbruiner om je gezicht en handen tussendoor mee te doen als je (een andere) zelfbruiner hebt gebruikt. Dat zijn de plekken waar eigenlijk alle zelfbruiners sneller vervagen omdat je het vaak wast. ’s Avonds opsmeren, slapen en je hebt je kleurtje weer. Je moet alleen heel goed opletten dat je elk deeltje gehad hebt.

Dus als je nog iets zoekt om je kleur langer mooi te houden, dan denk ik dat je heel lang doet met zo’n flacon van deze zelfbruiner. Maar voor je hele lichaam raad ik ‘m echt af. Of je moet op de een of ’t andere manier een pro zijn in weten welke plekken je wel of niet hebt gehad.

Ben je nieuwsgierig naar mijn zelfbruinroutine? In mijn blog over de Bondi Sands Ultra Dark Self Tanning Foam lees je hoe ik dit doe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten