Abonneer op mijn YouTube-kanaal!
Zoek
beste make-up sponsjes

De 5 beste make-up sponsjes

Inhoud

Sinds de goede oude Beauty Blender een hit werd jáááren geleden, ruilde ik mijn foundationkwasten om voor make-up sponsjes. Het werkt sneller, geeft een mooier en natuurlijker effect en je maakt je make-up sponsje gemakkelijk schoon. Er zijn nu zoveel sponsjes op de markt, dat je soms niet meer weet waar je het zoeken moet. Daarom geef ik je mijn 5 absolute favorieten. Je hoeft echt niet gelijk de duurste te halen ;-).

1. Kruidvat make-up spons – €2,99

Van alle make-up sponsjes die ik kocht, had ik van deze de minst hoge verwachtingen. Ik had namelijk best wel wat slechte ervaringen met de beautytools van het eigen merk van de Kruidvat en verwachtte dat dit sponsje een blok beton zou zijn. Wat me toch aantrok, was eigenlijk het patroon en de hoop dat het toch een fijn sponsje zou zijn.

Een fijne make-up spons is het zeker. Sterker nog: het is mijn favoriet! Dit sponsje is een hele goede dupe voor een van mijn andere favorieten van Real Techniques, die je straks voorbij ziet komen. Alleen koop je twee Kruidvat make-up sponsjes voor de prijs van één sponsje van Real Techniques. Dat maakt deze mijn nummer 1.

2. Real Techniques Miracle Complexion Sponge – €5,95

Daar is ‘ie al! Dit was dus mijn all-time favorite voordat ik de dupe van de Kruidvat ontdekte. Het is een heerlijk zacht make-up sponsje dat heel lang meegaat en niet te veel water opzuigt. Het prettige aan zowel deze als het sponsje van hierboven vind ik de platte kant. Die gebruik ik vaak om product dat ophoopt op en onder mijn oogleden glad te deppen. En ook voor poeder is de platte kant fijner.

Ik zou zeggen dat de Real Techniques Miracle Complexion Sponge een tikkeltje zachter is dan die van de Kruidvat. Als je dat echt heel belangrijk vindt, wil je misschien liever voor deze gaan. Maar eerlijk gezegd merk ik geen verschil in het gebruik tussen deze en het Kruidvat-sponsje.

3. Morphe Highlight & Contour Spons – €9,18

Van alle make-up sponsjes in dit blog, is dit de meest harde variant. De Morphe Highlight & Contour Spons is niet specifiek gemaakt voor het aanbrengen van foundation en concealer, maar het werkt wel. Ik vind dit sponsje fijn om losse poeder mee aan te brengen. Doordat de make-up spons recht afgesneden is, kun je heel dicht bij je wimperrand komen onder je ogen. Daarnaast kun je er ook goed mee baken als je wil dat je contour mooi strak is.

Als je van zachte make-up sponsjes houdt, valt deze voor jou af.

4. Boozyshop make-up sponsjes – €3,95

Je leest het goed: sponsjes. Ik heb namelijk meerdere make-up sponsjes van Boozyshop geprobeerd en vind ze tot nu toe allemaal fijn. Mijn favoriet is wel de originele, die me erg doet denken aan de Beauty Blender. Dus mocht je al een fan zijn van de Beauty Blender, maar deze wat prijzig vinden: probeer het sponsje van Boozyshop!

Zelf ben ik zoals je kunt zien meer een fan van de sponsjes die schuin afgesneden zijn (deze heeft Boozyshop overigens ook, maar die heb ik nog niet geprobeerd). Hoewel sponsjes met een ronde onderkant weer wat sneller het product over je gezicht verdelen. Ik denk dat dat vooral persoonlijke voorkeur is.

5. Beauty Blender – €19,95

Ja hoor, ook de originele Beauty Blender staat ertussen. Het is namelijk absoluut een heerlijk make-up sponsje. Gaat lang mee en is lekker zacht. De prijs staat me gewoon erg tegen, helemaal als je ziet wat voor andere pareltjes er op de markt zijn voor soms een fractie van de Beauty Blender. Wat mij betreft sla je deze dus over, maar als je van duurdere merken houdt, is dit misschien een mooi verzamelitem.

Hoe houd je het sponsje schoon?

Als je eenmaal je favoriete make-up sponsje gevonden hebt, wil je deze regelmatig goed schoonmaken. Ik heb hier ook een blog over geschreven. Lees hier hoe je jouw make-up sponsje kunt schoonmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten