Abonneer op mijn YouTube-kanaal!
Zoek
La Roche Posay Effaclar

La Roche Posay Effaclar: de oplossing voor hormonale acné

Inhoud

Kort nadat ik stopte met de pil, merkte ik dat mijn huid onzuiverder werd dan toen ik nog aan de pil was. In het begin dacht ik dat het wel zou bijtrekken, maar na bijna een jaar had ik nog steeds last van puistjes en onderhuidse bultjes. Toen besloot ik om kritisch naar mijn huidverzorging te kijken. Voorheen gebruikte ik altijd verzorgingsproducten voor een droge huid, maar nu koos ik voor de La Roche Posay Effaclar producten. Ik kocht een set bestaande uit de reinigingsgel, toner en gezichtscrème. En het resultaat? Verbluffend!

Mijn hormonale acné aanpakken

Hoewel mijn huid niet helemaal slecht was, had ik wel veel meer last van oneffenheden en bultjes dan voorheen. Ik had vaak rond mijn menstruatie ook nog eens een uitbraak en regelmatig zo’n grote, pijnlijke pukkel. Daarom besloot ik de La Roche Posay Effaclar producten minimaal een maand te gebruiken, zodat ik een hele cyclus had doorgemaakt. Zo kon ik goed testen of de producten ook echt werken tegen hormonale acné.

Mijn huid was alweer ietsjes opgeknapt na de uitbraak rond mijn menstruatie, dit is dus niet de slechtste versie van mijn huid. Ik kreeg eigenlijk altijd rond mijn menstruatie een uitbraak, het werd daarna vaak wel weer iets rustiger, maar ik had altijd bultjes en pukkeltjes. En regelmatig zo’n joekel waardoor je hele kin/voorhoofd pijn doet. Sowieso had ik toen ik aan de pil was nooit oneffenheden op mijn voorhoofd en wangen en nu ineens wel.

Omdat het bij mij echt om hormonale acné gaat, besloot ik om de producten van La Roche Posay minimaal een maand te gebruiken, zodat ik een hele cyclus had doorgemaakt. Soms is het zo dat je huid wat opknapt of juist erger wordt gedurende je cyclus, dus twee weken testen zou niet representatief zijn geweest.

Review producten

Ik gebruikte dus drie producten uit de La Roche Posay Effaclar lijn: de La Roche Posay Effaclar zuiverende gel, de La Roche Posay Effaclar Micro-exfoliërende lotion en de La Roche Posay Effaclar dagcrème. Ik geef je mijn mening en bevindingen over elk product en daarna laat ik je de resultaten zien. Twee weken nadat ik de producten gebruik en na meer dan een maand testen.

La Roche Posay effaclar zuiverende gel

La Roche Posay Effaclar Zuiverende Gel

Deze gel gebruik ik nadat ik mijn make-up verwijderd heb (laat voor een volledige huidverzorgingsroutine-blog even een reactie achter, dan schrijf ik deze ook). Het haalt de laatste restjes goed weg en laat mijn huid heel schoon voelen. Ik heb een best wel droge en gevoelige huid. De La Roche Posay Effaclar Zuiverende Gel hydrateert niet, maar droogt ook niet uit en mijn huid voelt niet trekkerig als ik het gebruik. De gel schuimt lekker en ik vind het prettig om mijn gezicht ermee te wassen, ook als ik geen make-up heb gedragen overdag.

La Roche-Posay Effaclar Zuiverende Gel - 400ml - onzuivere huid

★★★★★
18,80
Bol.com
as of 21 juli 2024 09:03
La Roche Posay Effaclar micro exfolierende lotion

La Roche Posay Effaclar Micro Exfoliërende Lotion

De La Roche Posay Clarifying Lotion gebruik ik een beetje als een toner, na de zuiverende gel. Als er toch nog wat hardnekkige make-up ergens op mijn gezicht blijft zitten, dan haalt de lotion de állerlaatste restjes weg. Als ik deze lotion gebruikt heb, straalt mijn huid en is het echt squeeky clean. Om heel eerlijk te zijn is dit de stap in mijn huidverzorgingsroutine die ik stiekem nog wel eens oversla. Gewoon omdat mijn huid al best wel schoon aanvoelt na de gel en ik dan moe ben of geen zin heb in een extra stap. Het is echt wel een fijne lotion, maar als ik één product moest weglaten, was het deze.

La Roche-Posay Effaclar Micro-exfoliërende Lotion - 200ml

★★★★★
16,99
Bol.com
as of 21 juli 2024 09:03

La Roche Posay Effaclar [DUO+] dagcrème

Dit is de laatste stap in mijn huidverzorgingsroutine. De La Roche Posay Effaclar dagcrème is een goed hydraterende crème, maar eentje die niet vettig is. Ik vond ‘m voor mijn droge huid goed genoeg, maar geef wel de voorkeur aan een net iets vettere crème. Daarom doe ik meestal deze dagcrème ’s avonds op (zodat het ’s nachts goed kan intrekken) en dan ’s ochtends een meer vettige crème. Ik denk namelijk wel dat deze crème echt belangrijk is geweest in hoe de producten aansloegen bij mij en hoe ze de hormonale acnè aanzienlijk verminderden. Als je liever niet alledrie de producten koopt of toevallig op zoek bent naar een dagcrème voor een onzuivere huid, zou ik deze zeker aanraden.

La Roche-Posay Effaclar DUO[+] dagcrème - 40ml - vette, acne huid

★★★★★
17,75
Bol.com
as of 21 juli 2024 09:03

Resultaten

De linkerfoto is na twee weken. Ik merkte toen wel dat de bultjes wat kleiner werden en ik niet meer van die grote pukkels kreeg, maar ik durfde nog niet te veel te verwachten omdat ik nog niet een hele cyclus had doorgemaakt. Rechts is nu. En als ik het verschil tussen de foto’s zie, kan ik het zelf bijna niet geloven omdat het echt een groot verschil is. Ik wist wel dat mijn huid echt een stuk beter was geworden, maar zo naast elkaar zie je pas echt dat verschil. Ik wil er wel even bij vermelden dat ik op de linkerfoto net wakker werd, vandaar dat mijn wallen en ogen wat meer opgezwollen/rood zijn. Dat maakt het voor- en na-effect wel iets heftiger vind ik.

Ik heb de La Roche Posay Effaclar lijn nu ongeveer zes weken geprobeerd en ik ben echt heel erg te spreken erover. Online las ik wel dat er meer mensen waren bij wie deze producten hielpen tegen hun hormonale acné, maar dan is het altijd nog maar de vraag of dat ook zo bij mij zou zijn. Bij mij zijn de roodheden en onderhuidse bultjes echt sterk verminderd. Ik doe nu vaak niet eens foundation op, maar gewoon een beetje concealer onder mijn ogen en wat poeder. Waar ik me hiervoor soms echt niet zo chill voelde om zonder make-up in het openbaar te zijn, doet het me nu veel minder omdat ik weet dat mijn huid er egaal uitziet.

Kortom, ik zou de La Roche Posay Effaclar lijn zeker aanbevelen, helemaal als je last hebt van hormonale acné. Heb jij de producten van deze lijn al eens geprobeerd of heb je andere suggesties voor producten tegen hormonale acné? Laat je suggesties onder het blog achter, zo kunnen we elkaar hopelijk richting een mooie huid helpen :-).

4 reacties

  1. Ik gebruik Effaclar Duo+ al jaren! Sinds kort gebruik ik ’s avonds de LRP Toleriane Ultra & ’s ochtends de Duo+. Voelt mega zacht en overdag minder last van een vettige huid (door juist een meer voedende crème ’s nachts). Leuk dat het jou ook zo goed bevalt!

    1. Oehh de Toleriane Ultra ken ik nog niet, maar ik ben wel verleid nu, haha! Misschien dat ik die dan ook maar aan mijn collectie moet toevoegen binnenkort :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten