Abonneer op mijn YouTube-kanaal!
Zoek
Make up kwasten

Make-up kwasten voor beginners: welke heb je nodig?

Inhoud

De juiste tools zijn zó belangrijk voor mooie make-up. Ook als je weinig make-up gebruikt. Als ik anderen opmaak hoor ik vaak: “Oh, ik heb echt maar twee kwasten ofzo.” En dat is prima, niet iedereen draagt evenveel make-up. Maar als ik dan de kwasten zie, dan snap ik wel dat het minder goed lukt om make-up mooi aan te brengen. Vaak zijn het dan van die keiharde, borstelige kwasten waarvan de haren helemaal uit elkaar staan. Als je begint met make-up of als het tijd is voor wat goed basismateriaal, lees dan vooral verder.

Gezichtskwasten voor een egale basis

Voor mijn basis gebruik ik alleen Real Techniques kwasten. Deze vind ik echt heel prettig omdat ze heerlijk zacht aanvoelen, maar hun werk heel goed doen. Als in: ik merk verschil in hoe mijn make-up aanbrengt als ik een kwast van Real Techniques gebruik, versus kwasten van een ander merk. De set hieronder bevat in ieder geval al mijn favoriete foundation en blushkwast en het sponsje dat ik graag gebruik.

Een andere kwastenset die ik graag gebruik. is die van Boozyshop. Ik vind de kwasten wel iets minder fijn dan die van Real Techniques, maar de prijs is dan wel weer fijner bij Boozyshop en je hebt ook gelijk goede oogkwasten bij de set.

Foundationkwast

Als ik niet de juiste kwast gebruik voor mijn foundation, lijkt het haast alsof de foundation niet fijn is. Het hoopt zich op, blijft niet goed zitten en soms zie je gewoon zelfs de strepen van de kwast. Dat moeten we niet hebben. Voor foundation gebruik ik dan ook het liefst een bufferkwast, zoals die van Real Techniques. De haartjes staan bij deze kwast heel dicht op elkaar, zodat de foundation goed verdeelt en niet streperig wordt of ophoopt. Ook duw je de foundation als het ware meer in je huid, waardoor het minder zichtbaar is dat je make-up draagt.

Concealerkwast

Ik gebruikte eigenlijk nooit een kwast voor mijn concealer, omdat ik niet echt een goede kon vinden. Mijn vingers volstonden op dat moment ook prima, maar je smeert wel snel alles eronder natuurlijk. Totdat ik deze concealerkwast – ook van Real Techniques – vond. Deze brengt eigenlijk net als je vinger aan en het is heel makkelijk om echt dichtbij je oog te komen en in de binnenste ooghoek bijvoorbeeld. Wel geef ik eerlijk toe dat ik vaak nog even nadep met een sponsje, zodat het nog net iets natuurlijker lijkt. Sponsjes vind ik sowieso ook erg prettig voor mijn foundation, als je hier een blog over wilt – let me know.

Poederkwast

Net als bij blush, is het bij deze kwasten een beetje de vraag of je graag wilt dat de poeder heel dekkend aanbrengt, of iets natuurlijker. Ik ga vrijwel altijd voor dat laatste, maar heel soms gebruik ik een lekker compacte kwast als ik iets meer dekking nodig heb. Ook heb ik een ontzettend fijne kwast van Niré die ik gebruik voor onder mijn ogen.

Ik kan alleen de set vinden van de Niré-kwasten, maar het is de derde zeg maar. De andere kwasten zijn trouwens ook erg fijn.

Blushkwast

Bij blushkwasten kun je eigenlijk meerdere kanten op: een compacte kwast als je wil dat de blush gepigmenteerd aanbrengt, een stippelingkwast als je wil dat de blush heel subtiel aanbrengt of eentje ertussenin. Ik gebruik voor cream blushes vaak een wat compactere kwast omdat deze vaak (niet altijd!) sowieso wat subtieler aanbrengen. Voor poeders gebruik ik een kwast die wel lekker veel poeder oppikt, maar het vervolgens niet te heftig aanbrengt. De haartjes zijn aan de bovenkant net iets dunner, dus het brengt mooi egaal aan.

Cream blushes:

Poeder blushes:

Contour-/bronzerkwast

Ik gebruik voor mijn contour en bronzer vaak dezelfde soort kwasten. En ik heb twee manieren waarop ik deze producten graag aanbreng: met een schuine, platte kwast of een dunne ronde kwast. De schuine kwast brengt wel gepigmenteerd aan, maar het is heel makkelijk om hiermee de lijnen van je kaken en dergelijke te volgen en gelijk grotere oppervlakken mee te pakken (voor een meer over all bronzen look). De dunne ronde kwast gebruik ik meer als ik echt een contour wil, want hiermee kan ik heel geconcentreerd onder mijn jukbeenderen de producten aanbrengen.

Oogschaduwkwasten voor een mooie look

Oogschaduwkwasten zijn zó bepalend voor of een look mooi wordt of niet, net als bij de gezichtskwasten. Soms probeer ik een andere kwast en is deze bijvoorbeeld heel ruw, dan brengt de oogschaduw gelijk vlekkerig en oneven aan. Merk jij dat bij jou oogschaduws nooit echt mooi vervagen? Misschien ligt het aan de kwast die je gebruikt!

Voor oogschaduws heb ik de Real Techniques kwasten nog niet geprobeerd, maar ik kan me voorstellen dat die erg fijn zijn en ik heb ze zeker op mijn lijstje staan. Ik gebruik veelal de kwasten uit de Boozyshop set waar ik het eerder over had, maar ook een aantal losse die ik graag met je deel.

Blend kwast – oogschaduw vervagen

Of je nu een of meerdere oogschaduws aanbrengt, het mooiste is altijd als je de harde lijnen vervaagt met een blending brush. Het ziet er gelijk professioneler uit terwijl je eigenlijk alleen maar met deze kwast langs de randjes gaat en that’s it. Ik vind de MAC 217 erg fijn, maar een goedkoper alternatief dat ook goed werkt, is de ELF Blending Brush (€5,-).

Platte kwast – oogschaduw aanbrengen

Op je bewegend ooglid gebruik je vaak een platte oogschaduwkwast. Deze brengt het product gepigmenteerd aan, waarna je dus de lijntjes vervaagt met je blend kwast. De platte kwast is eigenlijk vergelijkbaar met een vinger – mits je een goeie hebt. Zelf breng ik mijn oogschaduw ook wel eens daadwerkelijk met mijn vinger aan, vooral als het glitters zijn. Ik merk dat de warmte van een vinger er soms voor zorgt dat het nog net iets gepigmenteerder aanbrengt.

Voor mijn oogschaduw gebruik ik de platte kwast van Essence. Erg fijn en helemaal niet duur!

penseelkwast – oogschaduw geconcentreerd aanbrengen

Een lijntje onder je ogen of een donkerdere kleur in je buitenste ooghoeken aanbrengen? Gebruik een penseelkwast. Zo heb je precieze controle over waar je de oogschaduw aanbrengt en lekker veel pigmentatie.

Ik gebruik een penseelkwast van de Hema, maar die kan ik op hun website niet vinden. Deze van de Boozyshop is denk ik een prima alternatief.

Overige kwasten

Wenkbrauwkwast

Als je een poeder of een pomade (gel) gebruikt voor je wenkbrauwen, is het prettig om een schuin afgesneden en platte kwast te gebruiken. Zo breng je het product snel en gemakkelijk aan. Ik vind zelf eyelinerkwasten hier het fijnst voor, omdat deze vaak nog net iets dunner zijn dan de wenkbrauwkwasten. Als ik iets niet wil, dan is het dat ik te dikke of blokkerige wenkbrauwen krijg. Met een eyelinerkwast kun je zelfs haartjes tekenen als je dit zou willen. De eyeliner kwast van Essence is heel fijn en mega cheap (€1,59)

Spoolie

Niet echt een kwast (denk ik?), maar wel onmisbaar in je toolset: een spoolie. Ideaal om je wenkbrauwen mee te borstelen en eventueel de klontjes uit je wimpers te halen (maar koop dan gewoon een andere mascara is mijn advies ;-)).

Dat waren mijn aanbevelingen voor kwasten om jouw make-up als een professional aan te brengen. Ik weet zeker dat je veel plezier zult hebben na een investering als deze, omdat de resultaten gewoon echt beter zijn wanneer je goede kwasten gebruikt.

Zijn je kwasten vies geworden na het intensief gebruiken? Was ze minimaal tweewekelijks. Hoe? Dat leg ik je uit in mijn blog over kwasten schoonmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten