Abonneer op mijn YouTube-kanaal!
Zoek
noosh beauty review

Noosh Beauty review – The Bisou Collection (#1)

Inhoud

Anna Nooshin heeft haar eigen beautymerk uitgebracht: Noosh Beauty. Dat doet ze op een bijzondere manier. In plaats van dat je de producten bij je lokale Douglas of Kruidvat koopt, is het namelijk de bedoeling dat je een abonnement afneemt. Het Goodiebox-idee maar dan met één merk en duurder. Ik heb de producten uit de eerste collectie, de Bisou Collectie, getest en deel graag mijn ervaring en mening met je.

Noosh Beauty verpakking

Noosh Beauty: hoe werkt het

Je kunt de producten van Noosh Beauty alleen gebruiken als je lid wordt van de community en een abonnement afneemt. Daar zit een vrij hoog prijskaartje aan: €24,95 per maand. Je kunt niet zeggen: ik probeer het een maandje, want je bent verplicht om minimaal drie boxen eerst af te nemen, voordat je het abonnement kunt opzeggen. Oftewel: je betaalt hoe dan ook minimaal zo’n €75,- als je alleen al Noosh Beauty wilt proberen. 

Op de website staat iets van “we willen kunnen voorspellen hoeveel producten er ongeveer worden afgenomen zodat we verspilling en overproductie voorkomen” als reden voor de verplichte afname van drie boxen. Raar, want hoe zit het dan na die drie maanden? Stel dat 100.000 mensen abonnee worden, dan zou je dus denken: goh, we moeten elke maand minimaal 100.000 boxen produceren. Maar als dan vervolgens iedereen op het laatste moment in de derde maand afzegt, dan zit je toch alsnog met een overproductie van 100.000 boxen? 

Te zwart-wit misschien, maar op mij komt het in ieder geval over als: we laten de producten in Italië produceren wat veel geld kost, dus we moeten zeker weten dat we winst maken. Of misschien is er niet genoeg vertrouwen in de producten en zijn ze bang dat ze langer de tijd nodig hebben om zichzelf te bewijzen.

Noosh

In ieder geval: je moet er wat voor overhebben. Als make-up-fanaat heb ik dat wel, maar ik kan het ook heel goed begrijpen dat het veel geld voor je is, helemaal als je normaal gesproken niet zoveel geld uitgeeft aan make-up. Ik ben dan ook erg benieuwd of er op termijn een webshop komt waarin de producten ook te koop zijn. Ik denk het eigenlijk wel, maar dat ze het nu exclusiever houden om zoveel mogelijk abonnementen te verkopen.

Volgens Noosh Beauty zou er in elke box voor €150,- aan producten zitten. Da’s niet mis.

Ik neem alle producten van de maand april (de Bisou Collectie) met je door. 

Noosh Me Time Face Mask

Me Time Face Mask

Toen ik het Me Time Face Mask voor het eerst zag, dacht ik dat het een sample was door de kleine verpakking. Maar toen ik het masker daadwerkelijk probeerde, kwam ik erachter dat je er in ieder geval wel een paar keer mee kunt doen.

De verpakking vind ik handig. Wat je meestal ziet met andere maskertjes die je een paar keer kunt gebruiken (zoals Dr. Van der Hoog), is dat je de verpakking moet openscheuren. Ik gooi de verpakking daarna meestal weg omdat het masker vaak hard en viezig wordt – terwijl ik er prima twee keer meer zou kunnen doen. Op het Noosh Beauty Me Time Face Mask zit een handig tuitje dat je weer dicht kunt doen. Fijn als je het masker meerdere keren wilt gebruiken en ook fijn voor het doseren ervan.

Waar ik by far het meest enthousiast over ben bij dit masker, is de geur. Ik weet het, vaak niet het eerste punt waar je op let, maar ik overdrijf niet als ik je vertel dat ik een parfum wil van de geur. Zó lekker ruikt het Me Time Face Mask.

Je smeert het masker op voordat je naar bed gaat en spoelt het dan de volgende dag van je gezicht. Het masker droog doorzichtig op, dus geen witte vlekken in je lakens. De volgende dag voelde mijn huid echt superzacht aan en het had een mooie glow.

Ik wou zeggen dat het masker waarschijnlijk niet geschikt is voor de gevoelige huid omdat mijn verwachting was dat er veel parfum in zou zitten. Maar als ik op de ingrediëntenlijst kijk, zie ik dat dat het laatste ingrediënt is, dus dat valt waarschijnlijk wel mee.

Het is in mijn ogen een prima masker, dat mijn huid goed voedt en een heerlijke geur heeft.

noosh beauty xoxo eye palette

XOXO Eye Palette

Dit oogschaduwpalette doet me een beetje denken aan de Huda Beauty oogschaduwpaletjes. Ik vind het een heel mooi palette en je kunt er gemakkelijk een meer neutrale look mee maken, maar ook een paarse glamlook als je zou willen.

De lichte shimmer kleur heeft heel veel glans en een beetje een rozige ondertoon. De donkerbruin heeft ook glans. Ik had deze denk ik liever mat gezien, dan was het een perfecte kleur geweest voor in de arcadeboog. Nu doe ik dat ook wel in combinatie met de lichte kleur, maar doordat er glans inzit, kan het soms lijken alsof je de donkere kleur niet goed geblend hebt doordat het weerspiegelt. Wel is het ook een hele mooie kleur voor over het gehele ooglid.

De paarse shimmer is super gepigmenteerd en brengt prachtig aan. Het laat mijn bruine ogen mooi uitkomen al zeg ik het zelf. De glitterkleur kun je meer als een topper gebruiken. Ik deed in de look hieronder bijvoorbeeld de paarse kleur eerst en dan de glitterkleur eroverheen. Het zorgt direct voor meer glam. De glitterkleur is trouwens erg makkelijk in gebruik. Ik dep mijn vinger erin en smeer het over mijn ooglid. Fall out verwijder ik met een fluffy kwast – dit gaat heel makkelijk.

Het Noosh Beauty XOXO Eye Palette is echt ideaal voor een dag tot nacht look.

Noosh Beauty Magic Luminizer Highlighter

Magic Luminizer Highlighter

Voor mij kan dit product beter de Magic Bronzing Luminizer Highlighter heten, omdat de kleur op mijn huidskleur wat meer opvalt. Als je een wat donkerdere huidskleur hebt, dan zou dit inderdaad echt een highlighter zijn. Ik gebruik het product dus ook tegelijk als bronzer.

Noosh Beauty highlighter face & body

De Noosh Beauty Magic Luminizer Highlighter is heel universeel. Je kunt het met je foundation mengen voor een subtiele glow, op je jukbeenderen aanbrengen als highlighter of jezelf dus iets meer een kleurtje geven als je een lichtere huid hebt. De shimmers zie je wel, maar ik vind ze niet te opvallend. Je hebt maar een heel klein beetje nodig voor veel resultaat.

Noosh Beauty diamond-kissed lipgloss

Diamond-Kissed Lipgloss

Een doorzichtige lipgloss is eigenlijk altijd wel goed. Zelf mag ik graag eerst mijn MAC lipliner gebruiken in Whirl, om er vervolgens dus een transparante lipgloss als de Noosh Beauty Diamond-Kissed Lipgloss over aan te brengen. Hierdoor lijken mijn lippen een stuk voller en glanzen ze mooi. Net als andere lipglosses, blijft deze niet super lang zitten en is het meer zo’n lipproduct dat je door de dag heen meerdere keren aanbrengt. Ik vind de glans wel echt heel mooi en het geeft van die mooie juicy lippen. En wat ik wel echt merk is dat mijn lippen er niet droog/schilferig van worden, wat vaker wel het geval is bij lipglosses.

noosh beauty bisou collection review

Eindoordeel eerste Noosh Beauty review

Als je net als ik gek bent op make-up, dan denk ik dat je elke maand heel blij wordt van het pakketje in de brievenbus. Als je make-up “wel leuk” vindt of er niet zo vaak geld aan uitgeeft, dan is dit een duur abonnement om elke maand af te tikken. Zelf ben ik echt wel blij met de producten die ik gekregen heb en ik weet ook dat ik ze veelvuldig ga gebruiken. Ik ben wel benieuwd of ik na meerdere maanden zoiets heb van: oké, nu ken ik het wel. Een beetje wat ik had bij de Goodiebox op een gegeven moment. Hoewel dat dan ook weer te maken had met de vele huidverzorgingsproducten. Bij Nooshin Beauty krijg je lekker veel make-up; daar raak ik niet snel op uitgekeken.

Ik zou zeggen: ben je mega fan van Anna Nooshin of make-up? Do it. Twijfel je nog? Wacht even totdat de producten misschien los te koop zijn voordat je je voor minimaal drie maanden bindt. Niet zo’n fan van Anna Nooshin en/of make-up? Kudos dat je tot zover het blog hebt gelezen, maar ik denk niet dat dit wat voor je is ;-).

Ben jij enthousiast over Noosh Beauty? Of twijfel je nog? Laat het weten in de reacties.

Blijf op de hoogte van mijn blogs over de volgende collecties: volg me op Instagram. Hier deel ik het als er weer een nieuw blog online staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten