Abonneer op mijn YouTube-kanaal!
Zoek
vicius skincare

Vicius review: 100% natuurlijke skincare

Inhoud

Volgens mij is een mooie, stralende huid zonder oneffenheden iets wat iedereen wel wil. En het zorgt er ook nog eens voor dat je make-up er mooi overheen aanbrengt. In dit blog laat ik je kennis maken met een 100% natuurlijk skincare merk: Vicius. Zelf kende ik het nog niet, maar ik kreeg wat producten opgestuurd en nu ik zwanger ben vind ik het toch net iets belangrijker dat mijn huidverzorging natuurlijk is. Lees je mee met mijn review?

Over Vicius

Oké, ik vertelde dus al dat Vicius helemaal natuurlijk is, maar dat is niet het enige. Het is ook nog eens erg betaalbaar. Ik heb soms zelf het idee dat zodra een merk beweert natuurlijk te zijn, hier ook gelijk een enorm prijskaartje aan hangt. En weet je, dat is oké, want het product is simpelweg beter voor het milieu en voor jezelf. Maar als je dan én betaalbaar én natuurlijk in een merk vindt, dan is dat toch wel een win-win.

Wat betekent natuurlijke skincare eigenlijk? Nou, in Vicius’ geval zit er bijvoorbeeld geen parfum in de producten. Als je (net als ik) een gevoelige huid hebt, dan is parfum een irritatiefactor dat in enorm veel gezichtsproducten zit. En in mijn specifieke geval, vind ik het een heel fijn idee dat er geen gekke chemicaliën bij mijn baby terechtkomen door mijn huidverzorging.

Vicius is niet getest op dieren. Het liefst zie ik dit natuurlijk bij elk merk, maar dit is helaas nog niet de realiteit.

Tijd om de producten die ik gekregen heb eens van dichtbij te bekijken!

Vitamine C Serum

Vochtarme huid? Check. Pigmentatie door acné? Check. Zichtbare poriën? Check. Mijn huid is prima hoor, ik heb echt weinig te klagen. Maar net als iedereen, heb ik ook imperfecties die ik liever minimaliseer. Mijn grootste struggle is denk ik wel dat mijn huid snel droog en grauw wordt en vocht amper vasthoudt. Het Vitamine C Serum van Vicius geeft je huid echt een hydratatieboost. Ik vind het een fijn product om ’s ochtends en ’s avonds aan te brengen. Dan brengt mijn make-up mooi aan in de ochtend en heb ik de hele dag door een stralende huid.

Groene Thee Gezichts-exfoliant

Bij een droge huid komen ook vaak van die heerlijke, ruwe plekjes. Ik ben daardoor genoodzaakt om eens in de zoveel tijd even een scrubje of exfoliator te gebruiken zodat de boel weer lekker glad is en mijn make-up mooi aanbrengt. Zoals je op de foto ziet, is deze exfoliant totaal niet grof. Dat is niet alleen wat comfortabeler als je het op je gezicht gebruikt, maar het voorkomt ook dat je je huid beschadigt. We kennen allemaal de Kylie Skin Walnut Scrub die minuscule krasjes op je huid maakt. Echt een fijne (in beide betekenissen van het woord) scrub!

Anti-wallen oogmaskers

Word jij ook wel eens wakker met van die dikke, opgezette wallen? Dan kunnen we elkaar de hand schudden. Niets fijner dan om dan even verkoelende oogmaskerpads aan te brengen zoals deze van Vicius. Ze geven naast verkoeling ook veel hydratatie. Ik val in herhaling, maar ik houd dus van hydratatie. Mijn enige tip bij deze pads is dat je er het beste even een momentje van kunt maken door te liggen. Als je staat, heb je kans (althans dit was bij mij het geval) dat de pads afglijden.

Hierboven heb ik wat voor- en nafoto’s van voordat ik de bovenstaande producten (dus het Vitamine C Serum, de scrub en de oogpads) gebruikt had en na. Verschil he?

Herbruikbare & wasbare Bamboe wattenschijfjes

Er is meer! Naast de gezichtsverzorging, stuurde Vicius mij ook nog herbruikbare wattenschijfjes. Zelf ben ik hier een groot voorstander van. Zo gebruik ik ook al vaak van die doekjes die je make-up er met alleen water afhalen of een reinigingsolie met mijn handen. Toch gebruik ik voor mijn tonic het liefst wel wattenschijfjes, dus dan is dit een duurzame en handige variant. In het zakje zitten 8 gewone wattenschijfjes en twee wat ruwere, zodat je ook op die manier je huid een lichte scrub kunt geven. Gooi ze wel even in een waszakje als je ze wast, anders komen ze tussen de rand van de deur van je wasmachine.

Ik ben erg enthousiast over het merk Vicius! Eigenlijk is er geen slecht woord over te zeggen, want ze zijn duurzaam, natuurlijk en (niet het belangrijkste maar wel leuk) alles ziet er esthetisch on point uit. Mijn favoriete producten uit deze lijst zijn toch wel de wattenschijfjes en het Vitamine C Serum. Die gebruik ik het vaakst. Ga jij Vicius proberen?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten