Abonneer op mijn YouTube-kanaal!
Zoek
opgemaakte producten

Opgemaakt: make-up, haar, parfum en huidverzorging

Inhoud

De ultieme manier om je liefde voor een product te tonen, is door de lege verpakking te showen. Vandaag deel ik eigenlijk mijn afval met je, maar dan wel met een filtertje, jwz. Het is een verzameling van make-up, haarproducten, parfum en huidverzorging. En elk product heb ik met veel liefde gebruikt.

Skip je het liefst direct naar het onderwerp dat jou het meeste aanspreekt? Klik op het onderwerp:

Even een kleine disclaimer: dit zijn producten die ik echt over langere tijd heb opgemaakt en bewaard voor dit blog. Het is dus niet zo dat dit van de afgelopen maand bijvoorbeeld is.

Huidverzorging

Voordat ik stopte met de pil, deed ik niet zo heel veel aan huidverzorging. Maar ik merk nu dat mijn huid toch iets meer nodig heeft dan alleen een dagcrèmepje, als je ik de hormonale acne onder controle wil houden. Ik ga van links naar rechts.

Embryolisse Lait-Crème Concentré

Deze crème ontdekte ik door twee bekende YouTubers (Pixiwoo) die ook visagistes zijn: Sam en Nic. Blijkbaar is dit in de modellen-/visagiewereld de crème de la crème, letterlijk. En dat snap ik wel. De Embryolisse Lait-Crème Concentré geeft je huid echt lekker veel hydratatie, maar wordt niet plakkerig of te vettig. Het is echt perfect om onder je make-up aan te brengen en ik vind de geur ook echt lekker (maar niet te overheersend). Op dit moment gebruik ik andere dagcrèmes, maar ik sluit niet uit dat ik daarna weer terugga naar mijn vertrouwde Embryolisse-tube.

Olaz Total Effects 7 in One Anti-ageing Moisturiser

Ik had het net al even over mijn hormonale acne. Tijdens mijn zoektocht naar goede producten waardoor mijn puistjes zouden verdwijnen, kwam ik deze dagcrème tegen. Nou ja, de parfumvrije versie hiervan, maar ik was te ongeduldig (die was namelijk uitverkocht), dus ik heb uiteindelijk toch deze besteld. Ook dit is echt wel een fijne dagcrème. Persoonlijk vind ik de Embryolisse wel nog fijner omdat ik daarbij het idee heb dat de hydratatie wat langer aanwezig is. Maar dat neemt niet weg dat deze van Olaz ook echt heel fijn is. Het enige minpuntje dat ik heb, is dat ik er vrij snel doorheen ben gegaan voor mijn idee. Zijn er mensen die deze dagcrème ook gebruiken en dit herkennen?

Ik zou de Olaz Total Effects dagcrème niet heel snel nog een keer kopen omdat ik dan liever een andere crème wil testen.

The Ordinary – Niacinamide 10% + Zinc 1%

Dit serum had ik al een hele tijd in mijn kastje liggen. Niet omdat ik het niet fijn vond om het te gebruiken, maar meer omdat ik het serum alleen gebruikte als ik een volledige routine deed. En, laten we real zijn hier, dat gebeurt niet zo vaak. Ik ben geen expert op het gebied van huidverzorging en volgens mij is het bij de producten van The Ordinary best wel belangrijk dat je je eerst goed inleest omdat ze niet allemaal met elkaar werken. Volgens mij zou Niacinamide helpen tegen puistjes? In ieder geval krijg ik er een hele mooie glow van en werden mijn poriën kleiner.

Ik zou het product wel weer kopen, maar dan wil ik me eerst goed inlezen over welke huidverzorging geschikt is voor mijn huid.

Origins Clean Energy – Gentle Cleansing Oil

Voordat ik deze Cleansing Oil van Origins kocht, gebruikte ik de Simple gezichtsdoekjes. Zoals ik aangaf weet ik niet veel van huidverzorging, maar ik weet nog wel dat gezichtsdoekjes een no go zijn. Bovendien is het ook beter voor het milieu als je niet telkens afval overhoudt nadat je je make-up er afhaalt (zeg ik terwijl ik nu weer wattenschijfjes gebruik, stom). De Origins Cleansing Oil is geen goedkoop product, maar je doet er echt super lang mee! Ik kocht de olie vorig jaar in juni en rond februari heb ik dit product opgemaakt. Verder is het een hele zachte manier om je make-up eraf te halen. Je hoeft amper druk te zetten en de make-up smelt als het ware.

Sidenote: ik weet niet of het door de olie komt of door een andere dagcrème die ik nu gebruik, maar sinds ik gestopt ben met deze olie (en dus begonnen met die crème), heb ik minder last van puistjes. Ik weet het dus niet zeker, maar wilde het wel even gezegd hebben.

lege mascara's: better than sex (too faced), l'oreal paris telescopic, catrice eyeconista en l'oreal paris air volume.

Make-up

Ik ga niet zo snel door make-up heen, behalve mascara’s, obviously. Aangezien ik het leuk vind om telkens wat anders te proberen, maak ik niet heel snel producten als oogschaduws of bronzers bijvoorbeeld op. Ik probeer dat nu wel wat beter te doen door minder te kopen, maar ja, ik loef make-up.

Mascara’s

Als je nog op zoek bent naar een mascara: ik heb er drie die ik aan kan raden.

Too Faced Better Than Sex Mascara

Als je het niet erg vindt om wat meer geld te spenderen aan make-up, dan raad ik deze mascara aan. De verpakking is zwaar en daardoor voelt het product ook erg luxe. Het is ook een goede mascara die veel volume en lengte geeft. Maar er zijn zeker goedkopere mascara’s die minstens zo goed zijn.

L’Oréal Telescopic False Lash Effect Mascara

Ik denk dat dit de mascara is die ik het meest in mijn leven opnieuw heb gekocht. Het is gewoon oprecht een hele goeie, die net als de Too Faced Better Than Sex mascara veel lengte en volume geeft. Je kunt de mascara goed opbouwen als je echt dramatische wimpers wilt, maar hij wordt niet snel klonterig.

Catrice Eyeconista

Als je een nóg goedkopere maar supergoeie mascara wilt, dan raad ik de Catrice Eyeconista 100% aan. Als je precies wilt weten wat ik van deze mascara vindt en foto’s dat ik ‘m draag, check dan even mijn blog over de beste mascara’s. Spoiler alert: it’s amazing.

Bezoek de adverteerder

L’Oréal Air Mega Volume Mascara

Van alle mascara’s die ik heb opgemaakt, is dit toch mijn minst favoriete. Niet dat het geen fijne mascara is hoor, dat is ‘ie zeker wel! Maar de andere mascara’s zijn gewoon beter. En ik had soms het idee dat de l’Oréal Air Mega Volume de ene dag heel goed pakte en de andere dag minder goed. Misschien dat ik dan nog wat dagcrème in mijn wimpers had ofzo en dat het daar niet helemaal goed ging. Maar dit probleem had ik niet bij andere mascara’s. Over de l’Oréal Paris Air Mega Volume mascara heb ik een uitgebreide review geschreven, mocht je meer willen weten.

morphe continuous setting mist en mac fix plus

Setting sprays

Er zijn de afgelopen tijd ook maar liefst twee setting sprays erdoorheen gegaan. Ik gebruik dit lang niet elke dag hoor, maar deze had ik allebei al een tijdje.

Morphe Continous Setting Mist

Dit is zo’n hypeproduct uit de YouTube-wereld. De Morphe Continuous Setting Mist heeft een hele fijne (als in zacht) nevel en voelt niet nat aan. Dat vind ik fijn aan deze setting spray. Toch heb ik liever dat mijn setting spray er ook voor zorgt dat de poeder laag die je soms een beetje hebt, verdwijnt. Dat doet deze wel een klein beetje, maar niet genoeg voor mij. Ik denk dat je dit wel een fijne spray vindt als je een vettige huid hebt, want je make-up blijft er goed door zitten en gaat dus niet snel glimmen.

MAC Prep & Prime Fix+

Deze is het tegenovergestelde van de Morphe Continuous Setting Mist, want deze geeft juist wel meer glans. De MAC Fix+ setting spray is ook heel fijn als je bijvoorbeeld glitter oogschaduw wilt aanbrengen. Spray een beetje op je kwast, dip de kwast in de oogschaduw en breng het aan. De oogschaduw heeft dan minder fall-out en brengt vaak gepigmenteerder aan.

l'oreal elnett satin heat protection spray en olaplex no4 en no 5

Haar

Ken je dat, dat je verdrietig wordt als een product opgaat? Dat had ik bij mijn Olaplex haarverzorging. En dat had ik eigenlijk totaal niet bij de l’Oréal Elnett Styling Spray.

L’Oréal Elnett Satin Heat Protection Styling Spray

Meh, prima spray hoor. Ruikt vooral heel lekker, maar het is nu niet dat het echt veel volume geeft. En ik heb ook niet het idee dat deze spray je haar heel goed beschermt. Misschien wel tegen de hitte, maar het droogt je haar echt extreem uit.

Olaplex No4 Shampoo & No5 Conditioner

Mijn lievelings shampoo en conditioner! Men, wat vind ik het jammer dat deze op zijn. Ik heb al eens een uitgebreid review geschreven over de Olaplex no3 tot en met 7. En ik wil heel graag de shampoo en conditioner opnieuw kopen, maar het is zo duur! Dus ik wacht nog even netjes af, misschien dat ik het van mijn vakantiegeld kan kopen. Maar ik merk wel oprecht nu al verschil in mijn haar doordat ik een andere shampoo en conditioner gebruik. En ik denk ook echt dat mede door deze producten, mijn haar nu zo lang is. Nou ja, dat en gewoon niet naar de kapper gaan. Maar het is echt snel gegroeid!

Parfum

Het laatste product: mijn favoriete parfum, de Zadig & Voltaire This is Her!. Ik ga niet eens proberen om deze geur te omschrijven, want dat is niet te doen. Maar ik raad je écht aan om de volgende keer dat je bij de Douglas of ICI Paris XL bent, deze even te ruiken. Het is wel een zwaardere geur, daar moet je van houden.

Zo, zo, dat is een aardig blog geworden, onnie dan? Als je het tot hier hebt volgehouden: wauw! Ik hoop dat je inspiratie hebt kunnen halen uit dit blog. En als je een product hebt dat ik moet proberen, laat het me weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten